Opskrift på bagte figner
Lækre bagte figner med revet ost og rosmarin,
Jeg spottede, at der var figner på tilbud og jeg vidste, at jeg havde noget lagret cheddar derhjemme.
Derfor var det selvfølgelig oplagt med en lille eftermiddags snack.
De kan bruges som vi gjorde, en snack, men kan også bruges som en del af et måltid.
Der er også mulighed for at bruge andre krydderier, eller lige netop den ost som du elsker.
Jeg vil dog anbefale en ost som ikke er alt for hård og som har lidt smag.
PS: Opskriften er lavet til en figen, så er det nemmere for sig at tilpasse mængde alt efter hvor mange du skal lave.
Bagte figner
Ingredienser
Bagte figner med revet ost og rosmarin
- 1 stk. Figner
- 10 gram ost fx gedeost, blåskimmel, lagret cheddar
- 1 tsk. Brun farin
- frisk rosmarin lidt, hakket
- 2 stk. Hasselnødder hakket
Sådan gør du
- 1. Der skæres et kryds i fignen ca. 2/3 ned. 2. Herefter ligges de i et ildfast fad. 3. Fignerne fyldes med brun farin, et stykke ost, lidt hakket rosmarin og hakket hasselnød. 4. De bages nu i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.