ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød

HENRIETTE KRISTIANSEN | 11. marts 2024
Den er både simpel og nem, men fyldt med smag! Altså sådan virkelig god faktisk – var overrasket over hvor meget smag, der ku komme ind i en simpel tomatsuppe. Smagen af de friske grøntsager, kombineret med sødme fra tomaterne og den dybde det giver at grøntsagerne er bagte – det er bare spot on.
Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød

Her får I en viiirkelig skøn tomatsuppe!

Den er lavet på en base af bagte grøntsager og masser af tomat.

Den er både simpel og nem, men fyldt med smag! Altså sådan virkelig god faktisk – var overrasket over hvor meget smag, der ku komme ind i en simpel tomatsuppe.
Smagen af de friske grøntsager, kombineret med sødme fra tomaterne og den dybde det giver at grøntsagerne er bagte – det er bare spot on.

Suppen her tilberedes udelukkende i gryden; grøntsagerne snittes og puttes i gryden, hvor de vendes i olie og lidt krydderier og så er det bar at sætte gryden i ovnen og bage grøntsagerne. Efter bagning tilføjes væske til gryden og så blendes alt godt sammen til en jævn suppe – voila, cremet og super smagfuld suppe lige der.

Jeg har serveret suppen med creme fraiche, små pastaer og sprøde ostebrød.
Brødene er smurt med hvidløgssmør, krydret med salt og strøet med ost inden de er tilberedt nogle minutter i ovnen. Resultatet er super sprøde brød med smovs på toppen, som smager skønt og i øvrigt er glimrende til at suge suppe op med.

Tilsammen en både nem og virkelig god middag, som samtidigt er både børne – og budgetvenlig og vegetarisk.

Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød

Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød
Antal: 4 personer

Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød

Den er både simpel og nem, men fyldt med smag! Altså sådan virkelig god faktisk – var overrasket over hvor meget smag, der ku komme ind i en simpel tomatsuppe. Smagen af de friske grøntsager, kombineret med sødme fra tomaterne og den dybde det giver at grøntsagerne er bagte – det er bare spot on.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Tomatsuppe

  • 500 gram Tomater
  • 1 stk. Rødløg stort
  • 3 fed Hvidløg
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Oregano tørret
  • 1 tsk. Salt
  • 1,5 tsk. Sukker
  • 3-5 deciliter Vand
  • 1 deciliter Fløde
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 1 spsk. Tomatpure

Ostebrød

  • 4 skiver Franskbrød
  • Hvidløgssmør
  • 4 håndfuld revet ost
  • Salt lidt

Desuden

  • 3 deciliter Suppehorn kogte
  • Creme fraiche lidt
  • Bredbladet persille til topping

Sådan gør du

Suppe

  • Skær tomater, rødløg, hvidløg og peberfrugt i grove tern, put det hele i en gryde.
  • Gryden skal kunne tåle ovn, alternativt kan bruges en bageplade.
  • Vend grøntsagerne i gryden sammen med olie, oregano, salt og sukker.
  • Tilbered grøntsagerne 30 min i ovnen ved 200 grader varmluft.
  • Imens grøntsagerne er i ovnen, kan du koge pasta til suppen.
  • Efter bagning tages gryden ud af ovnen og tilføjes vand, fløde, hakkede tomater og tomatpuré. Start med 3 dl vand og blend det hele godt sammen. Ønskes en tyndere konsistens tilføjes mere vand.
  • Giv suppen et kort opkog og servér med pasta, cremefraiche og brød

Ostebrød

  • Smør brødene med hvidløgssmør, drys med salt og ost, tilbered 5-7 min i den varme ovn.

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)