Denne ret har en masse god umami fra auberginerne. Når de saltes, er de lettere at tilberede. Kombinationen af tahin, spidskommen, mynte og granatæble giver en dejlig mellemøstlig smag.

Opskrift på bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt
Denne ret har en masse god umami fra auberginerne. Når de saltes, er de lettere at tilberede.
Kombinationen af tahin, spidskommen, mynte og granatæble giver en dejlig mellemøstlig smag.

Antal: personer
Bagt aubergine med granatæble, mynte og tahin-yoghurt
Denne ret har en masse god umami fra auberginerne. Når de saltes, er de lettere at tilberede. Kombinationen af tahin, spidskommen, mynte og granatæble giver en dejlig mellemøstlig smag.
Ingredienser
- 2 stk. Auberginer
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 bundt Frisk timian
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 spsk. Olivenolie
- Groft salt
- Peber Fra kværn
- 0.5 bundt Mynte
- 0.5 stk. Granatæble
- 1.5 tsk. Spidskommen Hel
- 1.5 deciliter Yoghurt Natural
- 1 spsk. Tahin
- 1 tsk. Harissa
- 0.5 bundt Forårsløg
Sådan gør du
- Halvér auberginerne, og skær snit ca. 1 cm ned i kødet i krydsform. Læg dem i et fad, og salt dem.
- Lad trække 20 minutter, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Hak timian og et fed hvidløg godt sammen.
- Fordel over auberginen sammen med olivenolie og citronsaft.
- Krydr med salt og peber.
- Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i cirka 20-25 minutter.
- Skyl og hak mynte.
- Bank på det halverede granatæble med en ske eller øse, til kernerne kommer ud.
- Rist spidskommen på en tør pande et par minutter, og lad det køle af.
- Rør yoghurt med ristet spidskommen, harissa, tahin og et finthakket fed hvidløg.
- Anret auberginen i bunden af et fad, og kom tahin-yoghurten over.
- Drys mynte og granatæblekerner over lige før servering.
Noter
TIP: Brug rosmarin i stedet for timian. Auberginerne kan skæres i skiver og bages eller grilles – og så smager de også godt i salater eller på brød. Retten passer godt til lammekød og mellemøstlig mad.