Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Baba Ghanoush

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

8. november 2024
Lav autentisk Baba ghanoush – en cremet mellemøstlig dip lavet af grillede auberginer, hvidløg, citron og krydderier, toppet med friske urter og granatæblekerner. Perfekt som forret eller snack.

Opskrift på baba ghanoush

Baba ghanoush er en klassisk mellemøstlig dip, der er elsket for sin røgede smag og cremede konsistens. Denne delikate ret laves ved at grille auberginer, som derefter blandes med hvidløg, citron, olivenolie og aromatiske krydderier som spidskommen og røget paprika. Tilsætningen af friske urter som persille og mynte samt sprøde granatæblekerner giver en frisk og spændende dimension til smagen. Baba ghanoush er perfekt som forret eller snack og fungerer fremragende som en del af et mezze-bord sammen med andre mellemøstlige retter. Server den med friskbagt pitabrød eller sprøde grøntsagsstænger for en autentisk oplevelse. Denne opskrift er ikke kun velsmagende, men også sund og vegansk, hvilket gør den ideel for mange forskellige kostvaner. Den røgede aubergine kombineret med syrlig citron og friske urter skaber en harmonisk smagsoplevelse, der vil imponere dine gæster. Prøv denne opskrift for at bringe smagen af Mellemøsten direkte ind i dit køkken.


Antal: 4 personer

Baba Ghanoush

Lav autentisk Baba ghanoush – en cremet mellemøstlig dip lavet af grillede auberginer, hvidløg, citron og krydderier, toppet med friske urter og granatæblekerner. Perfekt som forret eller snack.
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Forret, Snack, Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 4 Auberginer
  • 2 fed Hvidløg finthakket
  • 1 Citron Økologisk revet skal og 30 g saft
  • 60 ml Olivenolie
  • 30 g Bredbladet persille hakket
  • 30 g Mynteblade hakket
  • ½ stk Granatæblekerner fra ½ granatæble
  • Spidskommen (tilsmagning)
  • Røget paprika (tilsmagning)
  • Salt og Peber (tilsmagning)

Sådan gør du

  • Auberginerne svides ligesom til peberfrugt til romesco sauce. Brug brænderne på et gaskomfur i 15-18 min.til skindet er sort og sprukkent, og kødet er helt blødt. Vend auberginerne med jævne mellemrum så alle sider svides.
  • Alternativt kan man prikke skindet og grille dem i ovnen v. 200°C i ca. 1 time, eller i Air Fryeren v. 205°C/20 min.
  • Lad auberginerne køle lidt af, skrab det bløde kød ud og lad dem afdryppe i en sigte i 1 times tid, så der løber saft af, så meget som muligt.
  • Læg auberginerne i en skål, tilsæt hvidløg, citronskal og -saft, olivenolie og smag til med spidskommen, røget paprika, salt og peber.
  • Lige inden servering anrettes auberginerne med granatæblekerner og krydderurterne.

Noter