Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Baba ganoush

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

21. maj 2024
Lær at lave autentisk baba ganoush med denne nemme opskrift. Perfekt som dip eller tilbehør, klar på 40 minutter.
Baba ganousch

Opskrift på baba ganoush

Baba ganoush er en populær dip fra Mellemøsten, kendt for sin røgede smag og cremede tekstur. Den fremstilles hovedsageligt af bagte auberginer og kombineres med tahin, hvidløg og “varme” krydderier. Baba ganoush er perfekt som dip til brød og grøntsager, eller som tilbehør til forskellige hovedretter.

Den er et hit som en del af en mellemøstlig buffet eller som en snack sammen med grøntsagsstænger og lunt fladbrød.


Baba ganousch
Antal: 4 personer

Baba ganoush

Lær at lave autentisk baba ganoush med denne nemme opskrift. Perfekt som dip eller tilbehør, klar på 40 minutter.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce, Tilbehør
Køkken: Middelhavet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. auberginer
  • 2 fed hvidløg
  • 1/3 stk. Citron kun saften
  • 1 spsk. Tahin
  • 1/2 tsk. Spidskommen stødt
  • 1/2 tsk. Koriander stødt
  • 1/3 deciliter Olivenolie
  • Salt og Peber smag til

Til servering:

  • 1/2 håndfuld Persille
  • Olivenolie En smule

Sådan gør du

Forberedelse af auberginer:

  • Forvarm ovnen til 200° C varmluft.
  • Skyl og tør auberginerne. Prik små huller i dem med en skarp kniv.
  • Placer auberginerne på en bageplade med bagepapir, med skindsiden opad.
  • Bag auberginerne i ca. 30 minutter, indtil de er rynkede og møre. Lad dem køle af på en rist.

Forberedelse af dip:

  • Skrab kødet ud af de afkølede auberginer og kassér skindet. Det kan faktisk bare presses ud, hvis du skærer dem over på midten.
  • Pil hvidløgsfeddene og halvér dem.
  • Pres citronsaften fra citronen.
  • Læg auberginekødet, hvidløg, citronsaft, tahin, stødt spidskommen, stødt koriander og olivenolie i en skål eller et højt (stavblender)glas.
  • Blend ingredienserne med en stavblender, indtil konsistensen er blød og cremet.
  • Smag til med salt og peber. Justér krydderierne efter smag.

Servering:

  • Hak persillen fint og drys over dippen ved servering sammen med et par stænk olivenolie.