Opskrift på baba ganoush
Baba ganoush er en populær dip fra Mellemøsten, kendt for sin røgede smag og cremede tekstur. Den fremstilles hovedsageligt af bagte auberginer og kombineres med tahin, hvidløg og “varme” krydderier. Baba ganoush er perfekt som dip til brød og grøntsager, eller som tilbehør til forskellige hovedretter.
Den er et hit som en del af en mellemøstlig buffet eller som en snack sammen med grøntsagsstænger og lunt fladbrød.
Baba ganoush
Ingredienser
- 2 stk. auberginer
- 2 fed hvidløg
- 1/3 stk. Citron kun saften
- 1 spsk. Tahin
- 1/2 tsk. Spidskommen stødt
- 1/2 tsk. Koriander stødt
- 1/3 deciliter Olivenolie
- Salt og Peber smag til
Til servering:
- 1/2 håndfuld Persille
- Olivenolie En smule
Sådan gør du
Forberedelse af auberginer:
- Forvarm ovnen til 200° C varmluft.
- Skyl og tør auberginerne. Prik små huller i dem med en skarp kniv.
- Placer auberginerne på en bageplade med bagepapir, med skindsiden opad.
- Bag auberginerne i ca. 30 minutter, indtil de er rynkede og møre. Lad dem køle af på en rist.
Forberedelse af dip:
- Skrab kødet ud af de afkølede auberginer og kassér skindet. Det kan faktisk bare presses ud, hvis du skærer dem over på midten.
- Pil hvidløgsfeddene og halvér dem.
- Pres citronsaften fra citronen.
- Læg auberginekødet, hvidløg, citronsaft, tahin, stødt spidskommen, stødt koriander og olivenolie i en skål eller et højt (stavblender)glas.
- Blend ingredienserne med en stavblender, indtil konsistensen er blød og cremet.
- Smag til med salt og peber. Justér krydderierne efter smag.
Servering:
- Hak persillen fint og drys over dippen ved servering sammen med et par stænk olivenolie.