x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Avocadosalat med røget tomat

REDAKTION | 29. juli 2019

Smuk og velsmagende salat med avocado og to slags tomater: røgede og pulver.

Vi har opskriften fra bogen: “Grøntsagskogebogen – den ultimative grundbog til det grønne køkken“, hvor forfatterne Tom Victor Gausdal og Stian Floer siger følgende om opskriften:

“Denne lidt komplicerede salat med avocado og tomat udviklede vi i sin tid til menuen på vores restaurant Sentralen, hvor den er blevet vanvittig populær. Der skal arbejdes med ingredienserne, men retten er et godt eksempel på, hvad man kan opnå, hvis man gør sig umage med smag og konsistenser – også hjemme i ens eget køkken. Et ægte festmåltid!” 


Avocadosalat med røget tomat

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

Jalapeñosmayonnaise 

  • 6 loaf Jalapenos Syltede
  • 2 deciliter Mayonnaise
  • Limesaft
  • Salt

Vinaigrette 

  • 1 stk. Skalotteløg Finthakket
  • 1 deciliter Olivenolie
  • 3 spsk. Æblecidereddike
  • 1 spsk. Sojasauce
  • Salt
  • Peber

Servering

  • Feldsalat 4 små håndfulde
  • Grønkål 8 små blade
  • 4 stk. Avocado
  • 4 spsk. Mandler Salte
  • 2 stk. Tomater Røgede
  • 1 bunch Basilkum
  • Tomatpulver

Sådan gør du

Jalapeñosmayonnaise 

  • Finhak jalapenos, rør dem i mayonnaisen og smag til med limesaft og salt. 
     

Vinaigrette 

  • Blend alle ingredienserne til vinaigretten sammen med en stavblender. 
     

Servering 

  • Vend salatblade, grønkål og vinaigrette sammen.
    Skær avocadoerne i tynde skiver umiddelbart før servering.
    Arranger salaten på en tallerken, dryp med mayonnaise og drys med basilikumblade, salte mandler og røgede tomater skåret i terninger.
    Fordel avocadoskiver øverst og drys med tomatpulver.
    Server retten som forret, lille ret på en buffet eller som en frokostret med en skive brød. 

    Røgede tomater

    Del hver tomat i fire både og fjern kerner og ribber. Skær tomatfileterne i tern, drys med salt og røg dem i 30 minutter. 
    Samme fremgangsmåde kan bruges til alle former for grøntsager. 
     

    Tomatpulver

    Skær tomater i skiver og fordel med på en bageplade med bagepapir. Tør dem i en tørreovn eller en almindelig ovn ved 50-60 grader, til de er helt tørre og sprøde (det kan tage op til 48 timer i en almindelig ovn). Blend dem til et fint pulver. 
     

Noter

Tip: Hvis du synes, det er for meget at ryge tomaterne, opnås en lignende effekt ved at rørelidt røget paprika i tomatterningerne. Brug de store æsker med røget paprika, der fås i delikatesseforretninger - de billigere versioner er ikke stærke nok. Tomatpulveret kan naturligvis også udelades, men det giver en fin ekstra smagseffekt. Og så ser det flot ud!

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra forlaget Stranberg Publishing.