
Opskrift på asiatiske spareribs
Lækre, møre spareribs i en asiatisk inspireret variant. Opskriften er nem at gå til, men tager noget tid at tilberede.
Den passer imidlertid sig selv under størstedelen af tilberedningen, så du kan snildt lave noget andet, mens du tilbereder retten.
Opskriften på marinaden indeholde teriyakisauce, der er en kendt og elsket smagsgiver i det asiatiske køkken.
Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men er faktisk superlet at lave selv – og så smager den cirka 1000 gange bedre…

Asiatiske spareribs
Ingredienser
- 1500 gram spareribs
- Øl gerne mørk øl, til stegesoen
- 1 deciliter Teriyaki sauce
- 1 deciliter Soya lys
- 2 spsk. Soya mørk
- 6 spsk. Rørsukker
- 2 spsk. Eddike lager- eller æbleeddike
Sådan gør du
Kogning af spareribs:
Læg kødet i en gryde og hæld øl over det, indtil det dækker. Kom låget på og kog dem i cirka 2 timer. Hæld væsken fra og læg dem over på en tallerken. Lad dem køle lidt af (til du kan røre ved dem, uden at brænde fingrene).Marinade:
Rør teriyakisovs, de to slags soja, eddike og sukker sammen til en marinade. Smør kødet ind i marinaden, og mariner dem i et par timer (eller natten over, hvis du har tid).Tænd ovnen på 150 grader Læg dine spareribs i et ovnfast fad og dæk med stanniol. Gem den overskydende marinade. Steg dine spareribs i den varme ovn i 2-2½ timer, til kødet er mørt. Sigt den overskydende marinade og kog den ind, til den får en næsten sirupsagtig konsistens. Pensl kødet med marinaden et par gange under sidste del af stegningen.
Servér de asiatiske spareribs med klassisk grilltilbehør som coleslaw, grillede majs osv.