Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Asiatiske spareribs

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

10. august 2018
Lækre, møre spareribs i en asiatisk inspireret variant. Opskriften er nem at gå til, men tager noget tid at tilberede. Den passer imidlertid sig selv under størstedelen af tilberedningen, så du kan snildt lave noget andet, mens du tilbereder retten. Opskriften på marinaden indeholde teriyakisauce, der er en kendt og elsket smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men er faktisk superlet at lave selv - og så smager den cirka 1000 gange bedre.

Opskrift på asiatiske spareribs

Lækre, møre spareribs i en asiatisk inspireret variant. Opskriften er nem at gå til, men tager noget tid at tilberede.

Den passer imidlertid sig selv under størstedelen af tilberedningen, så du kan snildt lave noget andet, mens du tilbereder retten.

Opskriften på marinaden indeholde teriyakisauce, der er en kendt og elsket smagsgiver i det asiatiske køkken.

Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men er faktisk superlet at lave selv – og så smager den cirka 1000 gange bedre…


Antal: 4 personer

Asiatiske spareribs

Lækre, møre spareribs i en asiatisk inspireret variant. Opskriften er nem at gå til, men tager noget tid at tilberede. Den passer imidlertid sig selv under størstedelen af tilberedningen, så du kan snildt lave noget andet, mens du tilbereder retten. Opskriften på marinaden indeholde teriyakisauce, der er en kendt og elsket smagsgiver i det asiatiske køkken. Den kan naturligvis købes færdig i supermarkedet, men er faktisk superlet at lave selv – og så smager den cirka 1000 gange bedre.
Forfatter: Mette
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

  • 1500 gram spareribs
  • Øl gerne mørk øl, til stegesoen
  • 1 deciliter Teriyaki sauce
  • 1 deciliter Soya lys
  • 2 spsk. Soya mørk
  • 6 spsk. Rørsukker
  • 2 spsk. Eddike lager- eller æbleeddike

Sådan gør du

  • Kogning af spareribs:

    Læg kødet i en gryde og hæld øl over det, indtil det dækker.
    Kom låget på og kog dem i cirka 2 timer. 
    Hæld væsken fra og læg dem over på en tallerken. Lad dem køle lidt af (til du kan røre ved dem, uden at brænde fingrene). 
    Asiatiske spareribs

    Marinade:

    Rør teriyakisovs, de to slags soja, eddike og sukker sammen til en marinade. Smør kødet ind i marinaden, og mariner dem i et par timer (eller natten over, hvis du har tid). 
    Asiatiske spareribs
     
    Asiatiske spareribs
    Tænd ovnen på 150 grader 
    Læg dine spareribs i et ovnfast fad og dæk med stanniol. Gem den overskydende marinade. Steg dine spareribs i den varme ovn i 2-2½ timer, til kødet er mørt. Sigt den overskydende marinade og kog den ind, til den får en næsten sirupsagtig konsistens. Pensl kødet med marinaden et par gange under sidste del af stegningen.
    Asiatiske spareribs
     
    Asiatiske spareribs
    Servér de asiatiske spareribs med klassisk grilltilbehør som coleslaw, grillede majs osv.