Sous Vide tilberedt Oksecuvette

Denne lækre asiatiske steaksalat er sprængfyldt med god smag og relativ nem at lave.
For at sikre at vores kød var perfekt hele vejen igennem, blev det tilberedt i sous vide.

Ingredienser
- 800 gram Oksecuvette
- 1 stk. Rødløg
- 200 gram Tomater Gerne små/cherry
- 100 gram Haricots Vert Grønne bønner
- 0.25 bunch Mynte Frisk
- 0.5 bunch Koriander Frisk
- 1 stk. Chili Frisk
- 3 spsk. Fiskesauce
- 5 spsk. Limesaft
- 2 spsk. Sukker
Sådan gør du
Kødet
Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det. Tilbered det i 10 timer ved 54 grader i sous vide/vandbad. Tag kødet op af vandbaddet, ud af posen og tør det godt af. Giv det lynhurtigt stegeskorpe, enten på grillen eller panden. Skær kødet i tynde skiver og det er klar til servering.
Salat
Start med at pille rødløget og skær det i tynde skiver. Blancher bønnerne hurtigt og del dem i halve. Hak koriander- og myntebladene fint og skær chilien i mindre stykker. Rør fiskesaucen, sukkeret og limesaften sammen i en stor skål til en dressing. Bland alle ingredienserne sammen i skålen og vend det godt rundt, så det hele får muligheden for at suge lidt af dressingen. Smag til med fiskesauce, sukker eller limesaft. Anret evt. med friske spirer.
Noter
Selvom der "kun" skal bruges ca. 200 gram/person til denne salat, så giver det bedst mening at lave en hel cuvette (de er typisk på 1,5-2,5 kg) af gangen og så fryse den del ned som du ikke bruger til retten. Nøglen er at kødet fryses ned med det samme, da der er idelle betingelser for bakterier i temperaturspædet mellem 10-50 grader.
Om forfatteren
Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?
Retten er inspireret af Foodfanatic.dk.