Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Asiatisk Steaksalat

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

18. april 2018
Denne lækre asiatiske steaksalat er sprængfyldt med god smag og relativ nem at lave. For at sikre at vores kød var perfekt hele vejen igennem, blev det tilberedt i sous vide.

Opskrift på asiatisk steaksalat

Denne lækre asiatiske steaksalat er sprængfyldt med god smag og relativ nem at lave.
For at sikre at vores kød var perfekt hele vejen igennem, blev det tilberedt i sous vide.


Antal: 4 personer

Asiatisk Steaksalat

Denne lækre asiatiske steaksalat er sprængfyldt med god smag og relativ nem at lave. For at sikre at vores kød var perfekt hele vejen igennem, blev det tilberedt i sous vide.
Forfatter: Mette
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 timer

Ingredienser

  • 800 gram Oksecuvette
  • 1 stk. Rødløg
  • 200 gram Tomater Gerne små/cherry
  • 100 gram Haricots Vert Grønne bønner
  • 0.25 bundt Mynte Frisk
  • 0.5 bundt Koriander Frisk
  • 1 stk. Chili Frisk
  • 3 spsk. Fiskesauce
  • 5 spsk. Limesaft
  • 2 spsk. Sukker

Sådan gør du

Kødet

  • Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.
  • Tilbered det i 10 timer ved 54 grader i sous vide/vandbad.
  • Tag kødet op af vandbaddet, ud af posen og tør det godt af.
  • Giv det lynhurtigt stegeskorpe, enten på grillen eller panden.
  • Skær kødet i tynde skiver og det er klar til servering.

Salat

  • Start med at pille rødløget og skær det i tynde skiver.
  • Blancher bønnerne hurtigt og del dem i halve.
  • Hak koriander- og myntebladene fint og skær chilien i mindre stykker.
  • Rør fiskesaucen, sukkeret og limesaften sammen i en stor skål til en dressing.
  • Bland alle ingredienserne sammen i skålen og vend det godt rundt, så det hele får muligheden for at suge lidt af dressingen.
  • Smag til med fiskesauce, sukker eller limesaft.
  • Anret evt. med friske spirer. 

Noter

Selvom der "kun" skal bruges ca. 200 gram/person til denne salat, så giver det bedst mening at lave en hel cuvette (de er typisk på 1,5-2,5 kg) af gangen og så fryse den del ned som du ikke bruger til retten. Nøglen er at kødet fryses ned med det samme, da der er idelle betingelser for bakterier i temperaturspædet mellem 10-50 grader.