
Opskrift på asiatisk lakse-pariserbøf
Pariserbøf er en god, gammel dansk frokostklassiker, der normalt består af en hakkebøf på smørstegt toastbrød med en masse forskellige toppings.
Jeg har lavet en “lidt” anderledes udgave med laks og rugbrød, og den har et lækkert asiatisk præg, blandt andet på grund af ponzuen og wasabicremen. Et rigtig spændende og friskt alternativ til den almindelige pariserbøf!
Asiatisk lakse-pariserbøf opskrift

Asiatisk lakse-pariserbøf
Ingredienser
Laksebøf
- 500 gram Laks fersk
- Æg
- Havregryn
- Ponzu kan erstattes af soya
- Peber friskkværnet
- Olivenolie til stegning
Wasabicreme
- 0.5 deciliter Creme Fraiche eller mayonnaise
- 1/8 tube Wasabipasta
- Salt og Peber fra kværn
- Sukker
Tilbehør
- 4 skiver Rugbrød friske og tykke
- Pak choi
- 1 Rødløg
- Karse en halv bakke
- 4 spsk. Kapers
Sådan gør du
- Hak laksen i små stykker.
- Rør laksestykkerne sammen med æg, havregryn, en anelse ponzu og lidt peber.
- Form fire bøffer på størrelse med rugbrødet og steg laksebøfferne i olivenolie. De skal steges hårdt og kort for ikke at blive tørre - først på den ene side, så på den anden side, hvorefter de tages af panden.
- Rør creme fraichen sammen med wasabipastaen og smag til med salt, peber og sukker.
- Smør rugbrødet med wasabicremen.
- Kom herefter fintsnittet pak choi ovenpå.
- Læg laksebøffen ovenpå.
- Top af med karse, kapers og finthakket rødløg.