Opskrift på american pancakes
Glutenfri amerikanske pandekager er normalt ikke noget der spiller sammen. Men det er muligt at få en lækker brunchpandekage tryllet frem helt uden brug af gluten. Opskriften her er en stor portion og giver cirka 15-18 stk., men de kan sagtens fryses ned.
Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen.
American pancakes
Ingredienser
- 3 stk. Æg Store
- 150 gram Yoghurt
- 1.5 deciliter Mælk Plante- eller komælk
- 2 spsk. Jomfruolivenolie
- 1 stk. Citron Stor og økologisk
- 1 stk. Appelsin Stor og økologisk
- 50 gram Kastanjemel
- 200 gram Fuldkornsrismel Cirka
- 1 spsk. Honning Kan udelades
- 1 tsk. Natron
- 1 spsk. Carob Pulver. Kan udelades
- 0.5 tsk. Vaniljepulver
- Salt Et nip
- Smør Eller kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie til stegning
Sådan gør du
- Alle ingredienserne piskes godt sammen ved høj styrke et par minutter. Hvis du gør det i hånden, så start med æg, yoghurt og mælk, og tilsæt melet lidt efter lidt. Start med lidt mindre rismel, og tilsæt det sidste, hvis der er behov for det. Steg dem for jævn varme i den type fedtstof, du foretrækker. Brug ca. ¾ dl dej til hver pandekage. Det er en stor portion, så du kan sagtens lave en halv portion, hvis I ikke er mange, der skal spise pandekagerne. Laver du halv portion, så brug 2 små æg til den. De lader sig fint fryse. Du kan variere smagen med f.eks. lidt kardemomme, nelliker og kanel. De smager skønt bare sådan, eller med ahornsirup og friske bær på.