Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.
Opskrift på Ærtesuppe med kammuslinger
Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.
Antal: personer
Ærtesuppe med kammuslinger
Ærtesuppe. En lækker suppe der er lynhurtig at lave og smager dejligt. Suppen serveres med kammuslinger, bacon og urteolie.
Ingredienser
- 4 skiver Bacon
- 1 stk. Forårsløg
- 1 stk. Løg
- 1 fed Hvidløg
- 1 tsk. Olie Olivenolie
- 350 gram Ærter Bælgede ærter, men fra frost kan også bruges
- 350 gram fond Grøntsagsboullion. Vi brugte en Fond du chef med kogende vand her.
- 0.5 deciliter Piskefløde
- 1 tsk. Timian
- Krydderier Salt, peber, citronsaft og eddike.
- Bredbladet persille Frisk
- Olie Krydderurteolie efter smag
- Brødcroutoner
- 4 stk. Kammuslinger
- 2 spsk. Ghee Brug en kombination af olie og smør hvis du ikke har ghee
Sådan gør du
Ærtesuppe
- Start med at skære baconen i strimler og sprødsteg dem i en tør, tykbundet gryde.
- Når de er sprøde, tages de op af gryden og placeres på fedtsugende papir.
- Finsnit løg, forårsløg og hvidløg og steg det i baconfedtet og lidt olivenolie. De skal steges bløde og gyldne, men ikke tage farve.
- Tilsæt ærter, timian og grønsagsbouillonen.
- Lad det koge i 8-10 minutter og tilsæt fløden.
- Blend suppen, enten i en blender eller med en stavblender direkte i gryden.
- Hvis du synes at den er for grov, så kan du sigte suppen, men vi kan godt lide at der er lidt bid.
- Smag til med salt, peber, citronsaft og eddike.
Kammuslinger
- Vi bruger normalt 2 kammuslinger pr. person til en ret. Sørg for at musklen på siden af dine kammuslinger er fjernet inden du går i gang.
- Det bedste tip til at få en god, flot karameliseret overflade er at sprænge dem en smule før stegningen. 20 minutter før de skal steges, drysses en smule fin salt og sukker på toppen af muslingerne. Sukkeret hjælper med at få en flot stegeskorpe og blandingen tilbereder en smule på dem.
- Varm en pande op på fuld varme og når den er godt varm, tilsættes en smule smagsneutral olie. Læg kammuslinger på panden og lad dem stege i olien i 20-30 sekunder, for derefter at tilsætte smør eller ghee. Det er vigtigt at der er lidt afstand i mellem dem (så de ikke sænker pandens temperatur for meget) samt at du ikke bevæger dem, da de skal have mulighed for at kunne få en stegeskorpe.
- Steg videre på dem i 30 sekunder mere og vend dem forsigtigt. Giv dem 30 sekunder mere på den anden side i mens du øser den varme smør/ghee op over dem.
- Drys dem med en god flagesalt og server straks.
Servering
- Server suppen med bacon, frisk persille, urteolie og brødcroutoner.