x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æggekage med flæsk

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 23. januar 2018
Lavet uden bagepulver

Lækker og nem opskrift på æggekage med stegt flæsk. Æggekagen er uden bagepulver.


Æggekage med flæsk

Lavet uden bagepulver
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 3 Personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 6 Æg
  • 200 gram æggehvider
  • 1 Kartoffel
  • 1 deciliter Mælk
  • Flæsk Efter smag og behov.
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Peber
  • 3 spsk. Hvedemel

Sådan gør du

  • Steg flæsket gyldnet og sprødt på den pande æggekagen skal bages på.
    Kom det færdige flæsk op i et ildfastfad og hold det varmt i ovnen ved 100 grader, indtil æggekagen er klar.
    Pisk æggehviderne let stive, og sæt til side.
    Skær kartoflen i mindre stykker og kom den op på panden til fedtet fra flæsken.
    I en anden skål piskes æg, mælk og hvedemel sammen, til der ikke er flere klumper. Tilsæt peber og salt (salten kan undværes hvis flæsket er meget salt).
    Vend forsigtig de let stive æggehvider ned i æggekageblandingen. 
    Hæld æggeblandingen over kartoflerne og rør lidt i det ind til æggemassen begynder at sætte sig.
    Lad æggekagen bage videre ved middel varm i ca. 30-45 min, tjek løbende at den ikke er ved at brænde på i bunden. Når æggekagen virker fast er den klar til servering.
    Pynt æggekagen af med flæsk, tomater og evt. purløg.
    Det kan også serveres med lidt hjemmebagt rugbrød og egen smør.
    Æggekage

Noter

Flæsken kan laves af hjemmelavet bacon. Se opskriften her. 

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.