x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

HENRIETTE KRISTIANSEN | 22. december 2019

Glædelig 4. søndag i advent søde folk! ??❤️ Er I ved at være klar derude…?

Her står den på hygge i laveste tempo, chill musik, kaffe og æbleskiver med skønne folk… ku ikk tilbringe søndagen bedre… ☺️

Har li lavet disse; bløde, luftige og med et strejf af vanille, citron og kardemomme – ret så julede og lækre… ?? Ha en dejlig dag! ?


Redaktion: Se en teaser til vores video hvor vi laver æbleskiver her:

GastroFun PREMIUM kan du selvfølgelig se hele videoen. Har du ikke adgang endnu, kan du tilmelde dig her.


Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 125 gram Hvedemel
  • 1.5 spsk. Sukker
  • 2 deciliter Kærnemælk
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt et nip
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1.5 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Smør til stegningen

Sådan gør du

  • Del æggene i hvider og blommer.
    Pisk æggehviderne stive.
    I skålen med blommer putter du alle resterende ingredienser og pisker sammen til en lind dej.
    Vend æggehviderne forsigtigt i.
    Æggehviderne gør, at de blir luftige og holder den runde form under stegning. ?
    Varm en æbleskivepande godt op, put en klat smør i hvert hul og fyld dem 2/3 dele op med dej.
    Når de har stegeskorpe, vender du forsigtigt halvt rundt (jeg bruger en tandstik).
    Put lidt mere dej i midten, steg 1 minuts tid og vend helt rundt.
    Nu sku du gerne ha en fin rund æbleskive ?
    Vend rundt et par gange til de er gennemstegte og har en fin gylden farve.
    Server med marmelade og flormelis. ?

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.