Opskrift på Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme
Glædelig 4. søndag i advent søde folk! ??❤️ Er I ved at være klar derude…?
Her står den på hygge i laveste tempo, chill musik, kaffe og æbleskiver med skønne folk… ku ikk tilbringe søndagen bedre… ☺️
Har li lavet disse; bløde, luftige og med et strejf af vanille, citron og kardemomme – ret så julede og lækre… ?? Ha en dejlig dag! ?


Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme
Grej
Ingredients
- 3 stk. Æg
- 125 gram Hvedemel
- 1.5 spsk. Sukker
- 2 deciliter Kærnemælk
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt et nip
- 1 tsk. Kardemomme
- 1.5 tsk. Vaniljesukker
- 0.5 tsk. Natron
- 1 tsk. Bagepulver
- Smør til stegningen
Instructions
- Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive. I skålen med blommer putter du alle resterende ingredienser og pisker sammen til en lind dej. Vend æggehviderne forsigtigt i. Æggehviderne gør, at de blir luftige og holder den runde form under stegning. ? Varm en æbleskivepande godt op, put en klat smør i hvert hul og fyld dem 2/3 dele op med dej. Når de har stegeskorpe, vender du forsigtigt halvt rundt (jeg bruger en tandstik). Put lidt mere dej i midten, steg 1 minuts tid og vend helt rundt. Nu sku du gerne ha en fin rund æbleskive ? Vend rundt et par gange til de er gennemstegte og har en fin gylden farve. Server med marmelade og flormelis. ?