Go Back
+ servings
Antal: 20 stk.

Æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Forfatter: Henriette Kristiansen
Keyword: Dansk mad, Hygge, Jul, Julebag, Mormormad, Sødt
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 125 gram Hvedemel
  • 1.5 spsk. Sukker
  • 2 deciliter Kærnemælk
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt et nip
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 1.5 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Smør til stegningen

Sådan gør du

  • Del æggene i hvider og blommer.
    Pisk æggehviderne stive.
    I skålen med blommer putter du alle resterende ingredienser og pisker sammen til en lind dej.
    Vend æggehviderne forsigtigt i.
    Æggehviderne gør, at de blir luftige og holder den runde form under stegning. ?
    Varm en æbleskivepande godt op, put en klat smør i hvert hul og fyld dem 2/3 dele op med dej.
    Når de har stegeskorpe, vender du forsigtigt halvt rundt (jeg bruger en tandstik).
    Put lidt mere dej i midten, steg 1 minuts tid og vend helt rundt.
    Nu sku du gerne ha en fin rund æbleskive ?
    Vend rundt et par gange til de er gennemstegte og har en fin gylden farve.
    Server med marmelade og flormelis. ?