x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æblekage

fadlsforlag | 2. april 2019

Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.

Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

“Æblekage er en opskrift, der virkelig hører efteråret til. Denne kage er perfekt til de der ”hjælp-jeg-får-gæster-om-en-halv-time”-situationer, hvor det hele skal gå lidt stærkt, for den kan nemlig bikses sammen på ingen tid.”

Æblekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Glutenfri, Hygge, Kage, Laktosefri, Sødt, Sund
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 15 stk. Dadler Bløde
  • 250 gram Mandler
  • 3 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 spsk. Mandelessens Eller mandelaroma
  • 1 can Kokosmælk Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret på køl i 1 døgn)
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 60 gram Hvid chokolade Kan undlades
  • 2 stk. Æbler

Sådan gør du

  • 1.    Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel i en skål.
    2.    Kom mandler, æg, salt, mandelaroma, den fede kokosmælk og bagepulveret i en blender, og kør, til du får en jævn masse. 
    3.    Hæld massen ned til dadlerne i skålen. Tilsæt også grofthakket hvid chokolade, og rør rundt. 
    4.    Tænd ovnen på 200 grader, og hæld dejen i en tærteform med en diameter på 28 cm.
    5.    Skær æblerne ud i tynde skiver, og anret dem i dejen i et cirkelmønster. 
    6.    Bag kagen i cirka 25 minutter, til den er gylden og giver efter for et let tryk.
    7.    Servér gerne æblekagen med creme fraiche.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"