x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æblekage

FADLSFORLAG | 2. april 2019
Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.

Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.

Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

“Æblekage er en opskrift, der virkelig hører efteråret til. Denne kage er perfekt til de der ”hjælp-jeg-får-gæster-om-en-halv-time”-situationer, hvor det hele skal gå lidt stærkt, for den kan nemlig bikses sammen på ingen tid.”


Æblekage

Opskrift på en sundere udgave af den klassiske æblekage. Udgaven her indeholder bl.a. mandler og dadler og er uden gluten og laktose.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 8 stk.
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 15 stk. Dadler Bløde
  • 250 gram Mandler
  • 3 stk. Æg
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 spsk. Mandelessens Eller mandelaroma
  • 1 dåse Kokosmælk Den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret på køl i 1 døgn)
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 60 gram Hvid chokolade Kan undlades
  • 2 stk. Æbler

Sådan gør du

  • 1.    Fjern stenene fra dadlerne, og mos dem med en gaffel i en skål.
    2.    Kom mandler, æg, salt, mandelaroma, den fede kokosmælk og bagepulveret i en blender, og kør, til du får en jævn masse. 
    3.    Hæld massen ned til dadlerne i skålen. Tilsæt også grofthakket hvid chokolade, og rør rundt. 
    4.    Tænd ovnen på 200 grader, og hæld dejen i en tærteform med en diameter på 28 cm.
    5.    Skær æblerne ud i tynde skiver, og anret dem i dejen i et cirkelmønster. 
    6.    Bag kagen i cirka 25 minutter, til den er gylden og giver efter for et let tryk.
    7.    Servér gerne æblekagen med creme fraiche.

Om forfatteren




Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"