Opskrift på Æblekage med smuldredej
Denne æblekage med crumble (smuldrej) er både nem at lave og super lækker. Et par skrællede æbler og en dej der kan samles på få minutter er nok til at du cirka tre kvarter senere kan stå med dejlig kage – f.eks. til uventede gæster.
Kagen er både syrlig og sprød og hvis du serverer den med en kombination af creme fraiche og flødeskum ovenpå, så kan den det hele.

Æblekage med smuldredej
Ingredienser
- 2 deciliter Hvedemel
- 1.5 deciliter Sukker
- 125 gram Margarine Eller smør
- 5 stk. Æbler
- Flødeskum
- Creme Fraiche
Sådan gør du
- Mel og sukker blandes i en skål. Smuldre dit margarine/smør i dejen.. Æbler skrælles og skæres i både. Placer æblerne i bunden af et ildfast fad, så det er godt dækket (cirka 5-6 æbler) Dejen lægges over og fordeles i mindre klatter. Bages i en forvarmet ovn 200 grader i 40-45 minutter. Tilbehør flødeskum og cremefraiche Denne kage kan bruges som dessert og smager bedst lun.