x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Æblekage med smuldredej

Mona | 28. november 2018

Denne æblekage med crumble (smuldrej) er både nem at lave og super lækker. Et par skrællede æbler og en dej der kan samles på få minutter er nok til at du cirka tre kvarter senere kan stå med dejlig kage – f.eks. til uventede gæster. 

Kagen er både syrlig og sprød og hvis du serverer den med en kombination af creme fraiche og flødeskum ovenpå, så kan den det hele.

Æblekage med smuldredej

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æble, Bage, Bagning, Danmark, Dansk mad, Dessert, Mormormad
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 2 deciliter Hvedemel
  • 1.5 deciliter Sukker
  • 125 gram Margarine Eller smør
  • 5 stk. Æbler
  • Flødeskum
  • Creme Fraiche

Sådan gør du

  • Mel og sukker blandes i en skål. Smuldre dit margarine/smør i dejen..
    Æbler skrælles og skæres i både.
    Placer æblerne i bunden af et ildfast fad, så det er godt dækket (cirka 5-6 æbler)
    Dejen lægges over og fordeles i mindre klatter.
    Bages i en forvarmet ovn 200 grader i 40-45 minutter.
    Tilbehør flødeskum og cremefraiche
    Denne kage kan bruges som dessert og smager bedst lun.
    Æblekage med smuldredej

Noter

Æblerne kan udskiftes med alle slags frugt, dog er frugt med syre særlig velegnet.

Om forfatteren