
Opskrift på Æblekage med smuldredej og cremesauce
Denne opskrift er en gammel klassiker i vores familie og er gået i arv helt tilbage fra min oldemor. I årenes løb er den blevet bagt et utal af gange, og har man først smagt den, forstår man hvorfor. Kagen er nemlig lige så simpel, som den er lækker, og det samme gælder for cremesaucen.
Opskriften er en sikker vinder og virker hver gang. Den er nem at gå til og er klar i løbet af 1 time, inklusiv bagning.

Æblekage med smuldredej og cremesauce
Ingredienser
- 1 kilogram Æbler gerne madæbler
- 5 spsk. Sukker
- 1.5 tsk. Kanel
- 125 gram Hvedemel
- 125 gram Smør koldt
- 100 gram Sukker
- 6 deciliter Sødmælk kan erstattes af letmælk
- 1 stk. Æg
- 1.5 spsk. Maizena
- 3 spsk. Sukker
- 1 spsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Æblekage med smuldredej:
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i smalle både. Læg frugten i et ildfast fad i passende størrelse. Bland sukker og kanel og drys det over frugten. Vend rundt, så sukker og kanel fordeles. Hæld hvedemel i en skål. Skær koldt smør i mindre stykker og kom det ned til melet. "Hak" mel og smør sammen og smuldr det derefter med fingrene, til det ligner revet ost. Tilsæt sukker og bland alt til en grynet dej. Du må ikke ælte dejen, den skal forblive smuldret. Fordel smuldredejen over æblerne i fadet. Bag kagen i cirka 35 minutter ved 200 grader, til smuldredejen er gylden og sprød. Er overfladen for bleg, når bagetiden er ved at være gået, så tænd for ovnens varmluftfunktion og giv kagen det sidste ved varmluft.Cremesauce:
Rør maizena ud i 1 dl. af mælken i en skål, til blandingen er helt glat og uden klumper. Tilsæt æg, sukker og vanillesukker og pisk blandingen godt sammen med et håndpiskeris. Hæld en smule vand i bunden af en tykbundet gryde, og bring det i kog. Når vandet koger tilsættes resten af mælken. Bring mælken i kog under konstant omrøring. Når mælken koger, tages den af varmen og hældes i skålen med maizenablandingen. Pisk blandingen sammen under høj fart, og hæld herefter det hele tilbage i gryden. Kog cremesaucen op under konstant omrøring. Lad den koge et par minutter for at fjerne smagen af majsstivelse. Hæld cremen op i en skål og drys overfladen med lidt sukker (dette forhindrer, at overfladen trækker skind). Lad cremen afkøle, til den er lun.Servering:
Server æblekagen sammen med cremesaucen.