Opskrift på Æbleboller med banan
Hvis du er kørt lidt træt i de almindelige smørboller, bamseboller eller lignende, så er disse boller give lidt lækker variation!
De er helt perfekte til morgenbordet, til brunchen, til fødselsdagsboller – som et alternativ til de traditionelle rosinboller.
Det, der gør disse boller så specielle er, at de smager lidt hen af kage, dog uden at være det. Og så er de både bløde, luftige og saftige – og bare virkelig lækre.
De er faktisk forholdsvis “fedtfattige”, og så kan de sagtens nydes præcis som de er – de er dog også VIRKELIG gode med smør!
Æbleboller med banan opskrift
Æbleboller med banan
Ingredienser
- 150 gram Vand
- 1 Æbler
- 0.25 Citron saften herfra
- 2 Bananer
- 0.5 deciliter Rosiner
- 25 gram Gær
- 45 gram Sukker
- 1 spsk. Kanel
- 0.5 spsk. Salt
- 60 gram Grahamsmel eller rugmel
- 250 gram Hvedemel
- Æg til pensling
Sådan gør du
- Riv æblet groft og mos bananerne. Du kan også hakke rosinerne fint, hvis du ikke er så vild med rosiner i brød. På den måde får du stadig den gode smag fra rosinerne, men uden at få oplevelsen af store, bløde rosiner.
- Kom alle ingredienser (pånær hvedemel og æg) i en skål og rør det sammen. Jeg brugte min røremaskine.
- Tilføj lidt efter lidt hvedemelet, indtil dejen hænger sammen.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 - 60 minutter.
- Del den nu forhævede dej i 8 stykker og form dem til boller.
- Sæt bollerne til efterhævning i 30 minutter.
- Pensl bollerne med æg. Du kan også bruge vand eller kaffe i stedet til penslingen.
- Bag bollerne i 15 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Lad bollerne afkøle lidt og servér.