x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Svinemørbrad sous vide

RONNIE | 13. februar 2018

Svinemørbrad er et meget magert og mørt stykke kød som sidder langs ryggen på grisen. Den er lettilgængelig i butikkerne og er slet ikke nær så dyr som koens mørbrad.

Dog er svinemørbraden et meget delikat stykke kød, som meget let kan blive tørt af at blive tilberedt for meget og derfor bruger vi sous vide metoden til at sikre at sluttemperaturen hverken bliver for lav eller for høj.

Denne metode kan både benyttes til at tilberede en svinemørbrad lige før servering, eller man kan køle/fryse den færdige svinemørbrad i vakuumposen indtil den skal spises.

Fremgangsmåde

Svinemørbraden brunes hurtigt på overfladen på en meget varm pande med rigeligt smør og dine foretrukne tørrede krydderier. Eftersom svinemørbrad ikke har særlige meget fedtmarmorering, vil den også være mindre smagfuld end andre stykker og kræver derfor lidt krydderier.

Herefter vakuumpakkes og tilberedes den ved 58 grader i 3 timer. Jeg laver gerne 2-3 stykker ad gangen og lægger dem i fryseren indtil de skal spises.

Efter de tre timer, skal den køles let af, så kernetemperaturen ikke stiger for meget under bruningen af overfladen på de enkelte bøffer.

Så skærer du den ud i passende skiver som helst ikke må være tyndere end 3 cm. Jeg skærer den skråt for så give mere stegeflade.

Hvis du ikke skal bruge det hele, kan resten gemmes i køleskabet og skæres til pålæg efter behov. Der er intet som at have denne slags saftige og tilberedte rester liggende på køl.

Holder du grillfest, kan du lade den lune svinemørbrad ligge ved grillen og skære bøffer efter bestilling, som hurtigt brunes på den varme grill. Gæsterne kan så selv vælge hvor længe den skal steges.

Svinemørbraden skæres ud til bøffer

Disse bøffer brunes ligesom du gjorde med det hele stykke indtil de har en flot overflade. Pas på ikke at give dem for lang tid – hellere en høj temperatur. Her er formålet at opnå den brunende maillard-reaktion, der giver en meget smagfuld overflade på kødet, ikke at tilberede kødet yderligere.

bøfferne af svinemørbrad brunes

Hvis mørbraden kommer fra fryseren, skal den tø op i ca. 30 minutter f.eks. i sous vide eller en gryde med lunt vand.

Herefter er bøfferne klar til servering.

svinemørbrad sous vide

Skriv en kommentar


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287