ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Citronbechamelsauce

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

28. oktober 2018

Opskrift på citronbechamelsauce

Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.

Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.

Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.


Antal: 1 Portion

Citronbechamelsauce

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Mælk
  • Krydderier salt og (hvid) peber
  • 1 stk. Citron usprøjtet, skallen heraf
  • 1 tsk. Citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet.
    Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet.
    Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter!
    Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. 
    Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens.
    Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen.
    Smag til med salt, peber og citronsaft.
    Citronbechamelsauce