Opskrift på citronbechamelsauce
Bechamelsauce bruges til mange ting, og den kan varieres i det uendelige.
Her har vi lavet den i en variation med citronsaft- og skal, hvilket giver den et frisk pift, der passer godt til rigtig meget.
Brug saucen som alternativ til den almindelige bechamelsauce i lasagne, eller prøv den i det græske eller mellemøstlige køkken.
Citronbechamelsauce
Ingredienser
- 25 gram Smør
- 2 spsk. Hvedemel
- 5 deciliter Mælk
- Krydderier salt og (hvid) peber
- 1 stk. Citron usprøjtet, skallen heraf
- 1 tsk. Citronsaft
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Pisk smør og mel sammen med et piskeris, til smørret har opsuget melet. Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens du pisker godt - der skal bruges kræfter! Tilsæt mælk, til sovsen har en passende konsistens. Måske skal du bruge lidt mere mælk, end opskriften foreskriver. Lad sovsen koge igennem i et par minutter - rør i den imens. Riv skallen af citronen fint og kom den i sovsen. Smag til med salt, peber og citronsaft.