Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Zereshk polo ba morgh

Foodeliciouscph

Foodeliciouscph ejes af en madglad kvinde, som elsker at lave mad, bage og udvikle opskrifter. Derudover er foodeliciouscph et køkken, med opskrifter fra rundt omkring i verdenen!

19. april 2020

Opskrift på zereshk polo ba morgh

Dejlig opskrift på en god persisk ret, som passer godt til selskaber, især fejringer så som f.eks. bryllupper.

Retten består af Zereshk (berberisbær), Morgh (kylling) og Polo, der er et dampede og fluffy persiske ris.

Zereshk polo ba morgh


Antal: 2 personer

Zereshk polo ba morgh

Forfatter: Foodeliciouscph
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter

Ingredienser

Kyllingmarinade

  • 400 gram Kyllingeoverlår
  • 1 spsk. Gurkemeje
  • 1 fed Hvidløg

Kylling

  • Kylling ovenstående marinerede kylling
  • 1 stk. Løg
  • 1 tsk. Gurkemeje
  • 1 spsk. Persille tørret
  • 1 can Tomatpure
  • Olie til stegningen
  • 2 spsk. Safran vand

Zereshk

  • 1 deciliter Zereshk berberisbær
  • 3 spsk. Smør
  • 1 spsk. Sukker

Tilbehør

  • Ris
  • Mandler kan udelades
  • Pistacienødder kan udelades

Sådan gør du

  • Start først med at marinere kyllingen, og lad den stå og marinere i en times tid.
    Derefter hældes der olie en i en gryde, hvor kyllingen lægges i.
    Steg kyllingen med skindsiden ned af til den bliver gylden (5 minutter) vend derefter kyllingen, og steg den på yderligere 5 minutter.
    Tag kyllingen op af gryden, og sæt til side.
    Hak løgene, og tilføj dem til den samme olie kyllingen blev stegt i.
    Steg løgene til de bliver bløde, og tilføj nu kyllingen ovenpå med skindsiden ned af.
    Tilsæt en dåse tomatpure, efterfulgt af vand.
    Vandet skal næsten dække kyllingen, men ikke helt!
    Rør rundt, så tomatpuréen er godt fordelt.
    Sæt derefter låg på, og lad det simre under låg i en times tid.
    Når der er gået 40 minutter, skal kyllingen vendes.
    Sæt igen låg på, og lad den simre de sidste 20 minutter.
    Imens det simrer, laves risene.
    Tilføj 2-3 spsk. olie til en gryde på højt blus.
    Tilføj derefter risene, og rør det godt rundt med olien.
    Tilsæt vand, så det dækker 1 cm over risene.
    Sæt låget på, og lad risene koge på højt blus i cirka 3 minutter.
    Derefter skrues blusset ned på lav varme, hvor risene skal koge i cirka 20 minutters tid.
    Når risene er færdig, hældes der 2 spsk olie henover, som risene vendes i.
    Nu skal zereshk/berberis steges:
    Det gøres ved at berberis først renses og skylles under vand.
    Derefter smeltes smørret på panden, hvor berberis tilføjes samt med sukker.
    Berberis skal steges på lav/middelvarme, og kun lige i et par minutter!
    Anret retten ved at lægge en portion ris på et fad.
    Tag derefter en mindre portion ris i en skål, og tilføj et par skefuld safranvand og rør rundt.
    Så får risene den flotte gule farve.
    Tilføj safranrisene ovenpå de hvide, efterfuldt af kyllingen og zereshk/berberis.
    Tilføj gerne mandler og pistacienødder til retten.
    VELBEKOMMEN ♥️