x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Yorkshire pudding

Anette Søstrøm Asmussen | 27. marts 2020

Jeg har længe været fascineret af disse vandbakkelser, som briterne spiser sammen med en sunday-roast og brun sovs.

Yorkshire pudding

Da min mand for et par år siden var i London og begejstret fortalte mig om det, har jeg lige siden gerne villet prøve at lave dem selv. Og det blev så i dag!

Yorkshire pudding

Yorkshire pudding

Traditionelt set spiser man dem kun med brun sovs til, men de passer nu også rigtig godt som tilbehør til en dejlig simreret, hvis du spørger mig!

 

Yorkshire pudding opskrift

Yorkshire pudding

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, England, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 200 milliliter Sødmælk
  • 200 gram Hvedemel sigtet
  • Salt
  • Solsikkeolie til stegningen. Olien skal kunne tåle varme

Sådan gør du

    1. Kom alle ingredienser i en stor skål.
    2. Pisk det hele sammen.
    3. Hæld dejen over i en kande.
    4. Hæld 1 centimeter olie i hver form i din "muffinpande".
    5. Sæt formen i ovnen og tænd ovnen på 190 grader celsius.
    6. Når ovn og muffinform er opvarmet, tages formen ud af ovnen.
    7. Fordel dejen i muffinformene. De skal fyldes næsten til kanten.
    8. Sæt formen tilbage i ovnen og bag dem i 20 - 25 minutter.  De skal være gyldne og soufflerede op.
    9. Servér.
    Yorkshire pudding

Noter

Se hvordan Jamie Oliver laver den i nedenstående video:

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.