Opskrift på yaki udon stegte nudler
Udon nudler er stjernen i denne smagfulde japanske stir-fry-ret kendt som Yaki Udon. De tykke, seje nudler bliver hurtigt stegt sammen med kylling (eller andet protein) og sprøde grøntsager i en umami-rig sauce af bl.a. mørk sojasauce og østerssauce. Retten er let at forberede, kræver få ingredienser, og resultatet er både mættende og fuld af dybde. Hvis du elsker nudler, vil denne opskrift på Yaki Udon med sine unikke teksturer og smage uden tvivl imponere.
Dette er en hurtig og nem opskrift, der viser, hvor alsidigt udon-nudler er i det japanske køkken. Med minimal indsats og få ingredienser kan du på kort tid lave en velsmagende ret fyldt med umami. God fornøjelse! Vi har lånt denne opskrift af vores partner Pandasia.dk, der blev grundlagt af AnhDu Vu i 2019 for at gøre autentisk asiatisk madlavning tilgængelig for alle. Se den originale opskrift her:
Yaki Udon Stegte Nudler
Ingredienser
Yaki Udon nudelsauce
- 2 spsk mørk sojasovs
- 2 spsk østerssauce
- 1 spsk mirin
- 2 spsk shirodashi valgfrit
- 1 spsk riseddike
- 2 spsk palmesukker hakket fint
Yaki Udon Stir Fry
- 400 g udon nudler
- 1 håndfuld risstråsvampe eller anden svamp
- 1 løg skåret i grove skiver
- 1 håndfuld sukkerærter
- 3 forårsløg
- 250 g kyllingebryst eller andet kød
- Salt efter smag
- Hvid peber
- 1 knivspids MSG valgfrit
- 1 fed hvidløg finthakket
- Chiliolie til topping valgfrit
- Bonitoflager til topping
- Ristede sesamfrø til topping
- Tyndt skåret forårsløg til topping
- Olie til stegning f.eks. raps- eller solsikkeolie
- Sesamolie til at smøre nudlerne
Sådan gør du
Forbered saucen:
- Kom palmesukker i en lille skål.
- Tilsæt sojasovs, østerssauce, mirin, (shirodashi), riseddike og rør, indtil sukkeret er opløst.
Kog nudlerne:
- Kog udon nudlerne i en gryde med let saltet vand i ca. 3 minutter (eller efter anvisning på pakken).
- Dræn nudlerne, skyl dem hurtigt i koldt vand, og bland med et par teskefulde sesamolie, så de ikke klistrer sammen. Sæt til side.
Steg kyllingen:
- Varm en wok eller dyb pande op ved høj varme med lidt olie.
- Tilsæt kyllingestrimlerne, og steg dem til de er gyldne.
- Tag dem af varmen og sæt dem til side.
Steg grøntsagerne:
- Kom evt. lidt ekstra olie på panden.
- Tilsæt løg og svampe, og steg ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er bløde og let brune.
- Tilsæt sukkerærter og skårne forårsløg, og steg yderligere 1 minut. De skal stadig have lidt bid.
Tilsæt nudler og kød:
- Kom kyllingen tilbage i wokken sammen med nudlerne.
- Krydr med salt, hvid peber og evt. en knivspids MSG.
Vend i saucen:
- Hæld Yaki Udon-saucen over, og steg i ca. 1 minut, mens du forsigtigt vender det hele sammen.
- Tilsæt det finthakkede hvidløg lige inden servering, og vend hurtigt rundt for at undgå at brænde det på.
Servering:
- Anret retten på tallerkener eller i skåle.
- Top med bonito-flager, ekstra forårsløg, ristede sesamfrø og evt. chiliolie.
- Velbekomme!
Noter
Andre proteiner: Prøv med rejer, oksekød, hakket svinekød eller tofu.
Flere grøntsager: Tilsæt gulerødder i tynde strimler, broccoli, babymajs eller hvad du har i køkkenet.
Forbered i forvejen: Saucen kan laves på forhånd og opbevares i en lufttæt beholder. Nudlerne kan koges og fryses – tø dem blot op i varmt vand, før du steger.