Opskrift på wienerstang
Den dejlige og lækre wienerstang med en lys remoncecreme.
Den kan nydes lun men også kold til kaffen?
Velbekomme?
Wienerstang
Ingredienser
Dej
- 300 gram Mel
- 50 gram Gær
- 0.5 deciliter Mælk Eller fløde
- 200 gram Smør
- 2 stk. Æg
- 2 spsk. Sukker
Remoncefyld
- 75 gram Smør
- 75 gram Sukker
- 50 gram Marcipan
Pynt
- 1 stk. Æg Sammenpisket
- Sukker Evt. perlesukker
- 50 gram hakkede mandler Eller nødder
Sådan gør du
- Gæren røres ud i det lunkne mælk samt det smeltede smør, mel, sukker og æg. Da det er en blød dej så er den meget fedtet og blød. Lad nu dejen hæve i 30 min Når dejen har hævet skal den deles i to og lægges ud på en bageplade så de cirka er 12 x 35 begge stænger. Remonceingredienserne skal piskes (eller røres) indtil det bliver til en tyk og blød creme. Remoncen skal nu lægges som en stribe i miden af stængerne og fold nu siderne hen over remoncen og sørg for den er lukket tæt. Lad den nu efterhæve i 20 minutter. Nu skal dejen pensles med æg og et godt lag sukker samt nødder. Smid dem i ovnen i 15-20 minutter på 220 grader.
Noter
Rør/pisk indtil remoncen er en tyk blød creme.