x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Wienerstang

GOUR_MAD | 3. juni 2019

Den dejlige og lækre wienerstang med en lys remoncecreme.

Den kan nydes lun men også kold til kaffen?

Velbekomme?


Wienerstang

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Forfatter: Gour_mad

Ingredienser

Dej

  • 300 gram Mel
  • 50 gram Gær
  • 0.5 deciliter Mælk Eller fløde
  • 200 gram Smør
  • 2 stk. Æg
  • 2 spsk. Sukker

Remoncefyld

  • 75 gram Smør
  • 75 gram Sukker
  • 50 gram Marcipan

Pynt

  • 1 stk. Æg Sammenpisket
  • Sukker Evt. perlesukker
  • 50 gram hakkede mandler Eller nødder

Sådan gør du

  • Gæren røres ud i det lunkne mælk samt det smeltede smør, mel, sukker og æg.
    Da det er en blød dej så er den meget fedtet og blød.
    Lad nu dejen hæve i 30 min
    Når dejen har hævet skal den deles i to og lægges ud på en bageplade så de cirka er 12 x 35 begge stænger. 
    Remonceingredienserne skal piskes (eller røres) indtil det bliver til en tyk og blød creme.
    Remoncen skal nu lægges som en stribe i miden af stængerne og fold nu siderne hen over remoncen og sørg for den er lukket tæt.
    Lad den nu efterhæve i 20 minutter. 
    Nu skal dejen pensles med æg og et godt lag sukker samt nødder.
    Smid dem i ovnen i 15-20 minutter på 220 grader.

Noter

Rør/pisk indtil remoncen er en tyk blød creme.

Om forfatteren


Hverdagsretter Og Desserter Vi er to søstre med kæmpe passion for mad som ønsker at inspirere andre til et varieret, let og lækkert hverdagsmåltid samt lækre desserter.

Følg vores Instagram profil her.