Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Verdens længste pommes frites

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. oktober 2021
Jeg vil gerne starte med at afsløre, at det her ikke er helt almindelige fritter, der først er kogt og tilberedt 2 gange i olie. Så jeg har ikke været ude at finde meget store kartofler.
Disse pomfritter er lavet af kartofler der er dampet og most og herefter rullet til en "dej", hvor de er skåret ud som meget lange fritter. Så de ser "kun" olie en gang, når de skal steges sprøde.
Verdens længste pommes frites

Opskrift på verdens længste pommes frites

Jeg vil gerne starte med at afsløre, at det her ikke er helt almindelige fritter, der først er kogt og tilberedt 2 gange i olie. Så jeg har ikke været ude at finde meget store kartofler.

Disse pomfritter er lavet af kartofler der er dampet og most og herefter rullet til en “dej”, hvor de er skåret ud som meget lange fritter. Så de ser “kun” olie en gang, når de skal steges sprøde.

Verdens længste pommes frites
Verdens længste pommes frites

Verdens længste pommes frites
Antal: 3 personer

Verdens længste pommes frites

Jeg vil gerne starte med at afsløre, at det her ikke er helt almindelige fritter, der først er kogt og tilberedt 2 gange i olie. Så jeg har ikke været ude at finde meget store kartofler.
Disse pomfritter er lavet af kartofler der er dampet og most og herefter rullet til en "dej", hvor de er skåret ud som meget lange fritter. Så de ser "kun" olie en gang, når de skal steges sprøde.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 7 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Bagekartofler cirka
  • Salt og peber
  • 3-5 spsk. Kartoffelmel
  • Olie til stegningen
  • Salt

Sådan gør du

  • Kartofler skrælles og skæres i mindre stykker.
  • Damp kartoflerne i en sigte over vandbad med låg på. Til kartoflerne er helt møre og kan moses.
  • Mos kartoflerne med salt og peber, til en fin mos uden klumper.
  • Ælt kartoffelmel ind i mosen, til den begynder at være fast som en bolledej.
  • Sæt massen på køl i små 15 minutter, til den er kølet let af. Inden den rulles ud imellem to stykker bagepapir i den ønskede tykkelse.
  • Skær bånd af den udrullede mos og sæt den i fryseren indtil den skal i frituregryden.
  • Båndene/fritterne vil fryse lidt sammen igen. Men løsnes med en skarp kniv. Inden de kommes i gryden.
  • Frituresteg dem ved 180 grader indtil de bliver gyldne og sprøde.
  • Lad dem dryppe af på et fedtsugende papir.
    Drys salt på toppen og server straks.