x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vegansk tropisk Peter Plys mango is

REDAKTION | 22. maj 2019

Kold, cremet og forfriskende. Denne veganske is er som en tropisk ferie i en skål! Basen består af opvarmet kokoscreme og kokosmælk, der blendes med rigeligt af mango og en snert af vanilje for at forhindre iskrystaller i at forme sig. Derfor er hver bid ligeså lækker glat som almindelig is, men uden raffineret sukker (og selvfølgelig mælkeprodukter).

Du er velkommen til at skifte stevia ud med Peter Plys’ yndlingsforkælelse, honning.

(Denne opskrift er lavet med meget lidt sukker, så honning eller ahornsirup kan altid bruges i stedet for stevia.)

Selvom opskriften er børnevenlig, så bør al udskæring foretages af en voksen.


Vegansk tropisk Peter Plys mango is

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Antal: 14 stk.
Forfatter: Redaktion

Ingredienser

Vegansk is

  • 1 can Kokosmælk Fuldfed
  • 1 can Kokoscreme
  • 1 pinch Havsalt
  • 1 tsk. Vaniljeessens
  • Stevia 6-9 dråber steviaekstrakt (eller 2-3 spiseskeer rå honning), forsød efter smag

Peter Plys pynt

  • 1 stk. Mango Frisk
  • 50 gram Chokolade knapper
  • 0.5 tsk. Kokosolie

Sådan gør du

  • 1)    Chokoladedetaljerne kan laves i forvejen ved at smelte chokoladeknapperne og kokosolien over et dobbelt vandbad indtil massen er ensformig. Lad massen afkøle til stuetemperatur, og hæld den derefter over i en sprøjtepose eller en lille lynlåspose. Dernæst maler du ansigterne på et stykke vokspapir. Lad dem størkne, mens du laver isen.
    2)    For at lave isen, skal du hælde kokoscremen (kun cremen på toppen og ikke væsken) og kokosmælken i en lille kasserolle og få det til at simre. 
    3)    Overfør massen til en blender og blend den med mango, vanilje, salt og dit valgte sødemiddel i mindst et minut på høj hastighed (vær opmærksom på toppen af låget, eftersom du blender varm væske). 
    4)    Før massen over i en varmesikker skål, og dæk den til med madfilm (jeg foretrækker at placere madfilmen, så toppen af filmen rører overfladen og forhindrer skind i at forme på toppen). Placer skålen i køleskabet i mindst fire timer eller natten over til nedkøling.
    5)    Når du er klar til at lave din is, overfører du massen til en ismaskine og kærner efterdin maskines anvisning.
    6)    Spis isen øjeblikkeligt for at nyde en blød softice-tekstur eller placer isen i fryseren og frys den i mindst to timer, så massen bliver til is. 
    7)    For forme dine is-kugler som Peter Plys skal du bruge en kniv (eller en lille, rund småkageform) til forsigtigt at skære halvcirkler ud af den friske mango til ører. Placer dem på kuglen og nyd isen! 

Noter

Om forfatteren


Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for. Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.

Vi har opskriften fra Jessica fra Luxeandthelady.

Se hendes hjemmeside her og Instagramprofil her.