Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk jordbærtærte

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

14. juni 2019

Opskrift på vegansk jordbærtærte

Dejlig lækker, laktosefri og vegansk jordbærtærte.

Kagen er til 8-12 personer, afhængig af hvor kagesulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk til højtider og fest” og forfatteren Ditte Gad Olsen siger følgende om opskriften:

“Det her er min årlige fødselsdagskage! Der går ikke et år, uden at jeg får jordbærtærte – og sådan har det været, lige siden jeg var en lille pige.

I dag laver jeg selv jordbærtærten, men da jeg var lille, skyndte mine forældre sig ud for at købe en tærte om morgenen … kun én gang kunne de ikke finde en.

Det er en ret god rekord, hvis jeg selv må sige det. Når jeg tager en bid af denne jordbærtærte, vender jeg straks tilbage til alle de foregående fødselsdage.

Tærtebunden er sprød og flaget. Mazarinfyldet smager dejligt af marcipan, og fyldet får et godt modspil af den mørke chokolade. 

Cremen er luftig og let, men stadig med en god tyngde. Og jordbærrene… åh, jordbærrene. Det er himlen!”
 


Antal: 1 tærte

Vegansk jordbærtærte

Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Tærtebund

  • 300 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 1 spsk. Sukker
  • 230 gram Plantesmør
  • 8 centiliter Vand Iskoldt

Mazarinfyld

  • 400 gram Marcipan Kold, groft revet
  • 200 gram Sukker
  • Sojamælk 3-4 spsk
  • 200 gram Plantesmør
  • 150 gram Mørk chokolade Smeltet

Vaniljecreme

  • 2 dåse Kokosmælk
  • 50 gram Majsstivelse
  • 6 spsk. Ahornsirup
  • 0.5 tsk. Salt
  • 3 stk. Vaniljestang Kun kornene eller 2-3 tsk vaniljesukker
  • 1 kilogram Jordbær Halveret på langs

Sådan gør du

  • Start med at lave cremen.
    Pisk 2 dl af kokosmælken med majsstivelsen.
    Stil til side.
    Giv resten af kokosmælken, ahornsirup, salt og vaniljekorn et opkog i en 1 liters gryde.
    Pisk kokosmælk-majsstivelsesblandingen i den varme kokosmælk.
    Sluk for varmen og stil på køl.
    Lav tærtebunden. Rør hvedemel, salt og sukker sammen.
    Rør derefter plantesmørret i i mindre stykker, til det begynder at gryne – brug ikke fingrene, da det vil ødelægge tærtebundens konsistens.
    Saml dejen med vand – hurtigt og nu med hænderne – og pak ind i husholdningsfilm.
    Stil på køl i 1 time.
    Lav mazarinfyldet, imens tærtedejen er på køl.
    Pisk marcipan, sukker, sojamælk og plantesmør sammen.
    Stil til side, indtil tærtedejen er klar.
    Tænd ovnen på 175 °C.
    Rul tærtedejen ud, så den er 30 cm i diameter.
    Pres den ud i en smurt tærteform (30 cm) og prik bunden med en gaffel.
    Kom mazarinfyldet i tærtebunden.
    Bag midt i ovnen i 30 minutter.
    Når tærtebunden er afkølet lidt og er lun og fast, fordeles den smeltede chokolade ovenpå.
    Stil til side, til tærtebunden er kold.
    Pisk sojapiskefløden til flødeskum.
    Pisk derefter cremen op, så den er luftig.
    Pisk cremen i flødeskummet.
    Fordel cremen ovenpå tærtebunden og fordel derefter jordbærskiverne ovenpå.
    Så skal der guffes!

Noter

Psst ... Jeg vil altid anbefale at købe danske jordbær, da de smager skønt af sol og sommer! Men hvis de er syrlige, kan du vende 1 spsk sukker i jordbærrene, inden de lægges oven på cremen – så bliver de lidt sødere.