Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk citrontærte med cashewfyld

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

31. december 2019

Opskrift på vegansk citrontærte med cashewfyld

Lækker og velsmagende ubagt tærte.

Ved hjælp af cashewnødder kan man lave en lækker vegansk citrontærte.

Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.


Antal: 12 personer

Vegansk citrontærte med cashewfyld

Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Bund

  • 200 gram Mandler
  • 50 gram Kokosmel groft
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 stk. Dadler uden sten
  • 1 spsk. Kokosolie

Fyld

  • 250 gram Cashewnødder
  • 2 spsk. Chiafrø malet til mel
  • 3 stk. Citroner revet skal og saft af 3 store usprøjtede citroner
  • 0.125 tsk. Gurkemeje
  • Salt lidt
  • 70 milliliter Vand koldt
  • 1 deciliter Kokosolie smeltet
  • 150 gram Bær blandede

Sådan gør du

  • Blend de tørre ingredienser til bunden i en foodprocesser, og tilføj kokosolien til sidst.
    Fordel “dejen” i et tærtefad på 22 cm i diameter, og sæt bunden på køl.
    Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem sammen med de øvrige ingredienser til fyldet, bortset fra kokosolien.
    Rør kokosolien i til sidst.
    Fordel fyldet over tærtebunden, og sæt tærten på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. 
    Skyl bærrene, og pynt tærten med bærrene, inden du serverer.

Noter

Foto: Stine Christiansen