Opskrift på vegansk citrontærte med cashewfyld
Lækker og velsmagende ubagt tærte.
Ved hjælp af cashewnødder kan man lave en lækker vegansk citrontærte.
Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.
Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Vegansk citrontærte med cashewfyld
Ingredienser
Bund
- 200 gram Mandler
- 50 gram Kokosmel groft
- 0.5 tsk. Salt
- 2 stk. Dadler uden sten
- 1 spsk. Kokosolie
Fyld
- 250 gram Cashewnødder
- 2 spsk. Chiafrø malet til mel
- 3 stk. Citroner revet skal og saft af 3 store usprøjtede citroner
- 0.125 tsk. Gurkemeje
- Salt lidt
- 70 milliliter Vand koldt
- 1 deciliter Kokosolie smeltet
- 150 gram Bær blandede
Sådan gør du
- Blend de tørre ingredienser til bunden i en foodprocesser, og tilføj kokosolien til sidst. Fordel “dejen” i et tærtefad på 22 cm i diameter, og sæt bunden på køl. Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem sammen med de øvrige ingredienser til fyldet, bortset fra kokosolien. Rør kokosolien i til sidst. Fordel fyldet over tærtebunden, og sæt tærten på køl i minimum 4 timer og gerne natten over. Skyl bærrene, og pynt tærten med bærrene, inden du serverer.