Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk chokolademousse

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

8. januar 2021
Blød, porøs og fuld af lufthuller, men samtidig intens og fyldig i smagen. Sådan skal en chokolademousse være i min verden. Det har hidtil været umuligt at opnå på vegansk, men aquafaba redder dagen og leverer lige præcis det. Tak for hjælpen, aquafaba. “Selv tak!

Opskrift på vegansk chokolademousse

Vegansk udgave af en fløjlsblød chokolademousse.

Vi har opskriften fra bogen: “Kærlighed & kikærter – Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba“, hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

“Blød, porøs og fuld af lufthuller, men samtidig intens og fyldig i smagen. Sådan skal en chokolademousse være i min verden. Det har hidtil været umuligt at opnå på vegansk, men aquafaba redder dagen og leverer lige præcis det. Tak for hjælpen, aquafaba. “Selv tak!”

Opskriften er til 2 store portioner eller flere små.


Antal: 2 personer

Vegansk chokolademousse

Blød, porøs og fuld af lufthuller, men samtidig intens og fyldig i smagen. Sådan skal en chokolademousse være i min verden. Det har hidtil været umuligt at opnå på vegansk, men aquafaba redder dagen og leverer lige præcis det. Tak for hjælpen, aquafaba. “Selv tak!
Forfatter: Forlaget Turbine
Ret: Sødt
Køkken: Vegansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 deciliter Aquafaba reduceret
  • 100 gram Mørk chokolade
  • 0.5 deciliter Plantemælk f.eks. hasselnøddemælk
  • 0.5 tsk. Salt
  • 1 knivspids Citronsyre
  • 20 gram Sukker

Til servering

  • Sojafløde pisket til flødeskum
  • Kiks
  • Bær
  • Chokoladesauce
  • Mynte

Sådan gør du

  • Aquafabaen skal have stuetemperatur eller være lun til denne opskrift, så varm den op i en gryde, eller lad den stå ved stuetemperatur i nogle timer. 
  • Smelt chokoladen ved lav varme sammen med plantemælken. Brug gerne et vandbad, så du bedre kan styre, at det ikke bliver for varmt. Tilføj salt. Lad blandingen køle lidt ned. Den bliver som en tyk chokoladesauce. Jo tættere skummet og chokoladeblandingen er på hinanden temperaturmæssigt og konsistensmæssigt, desto bedre.
  • Pisk aquafabaen stiv sammen med citronsyren. Husk at bruge helt rene redskaber. Pisk så sukkeret i lidt ad gangen, og pisk godt, efter sukkeret er kommet i. 
  • Brug en dejskraber til at blande en fjerdedel af skummet i chokolademassen relativt hurtigt. Vend så forsigtigt resten af skummet ned i massen, så du bevarer mest mulig luft. 
  • Hæld moussen i 2-4 serveringsglas, og stil dem på køl i mindst 3 timer. Lav altid portionsanretninger. Moussen er ikke præsentabel, hvis du laver den i en stor skål og herefter vil tage skefulde over på en tallerken. Jo mere du rører ved den, jo mere går den i stykker. Server fx med sojaflødeskum, stykker af knasende kiks, bær, chokoladesauce og mynte. Eller bare som den er. 

Noter

Tip: Prøv at tilføje lidt chilipulver, eller brug en chokolade med fx appelsin- eller mintsmag.