Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Varme hvedeknopper

Vildmedmormormad

Anita er en rigtig mormormad entusiast. Hun brænder for at dele de gode gamle opskrifter og håndværk. Instagram: @vildmedmormormad.

5. maj 2020

Opskrift på varme hvedeknopper

Varme hvedeknopper er en fast tradition aftenen inden Store Bededag.

Men vil helt klart også anbefale dem til andre lejligheder.

De er nemme at fryse, og tage op til uventede gæster eller til morgenhygge☕️


Antal: 20 stk.

Varme hvedeknopper

Forfatter: Vildmedmormormad
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk gerne sødmælk
  • 4 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 80 gram Sukker
  • 4 tsk. Kardemomme stødt
  • 200 gram Smør blødt
  • 1 kilogram Mel

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er fingervarmt.
    Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine. Brug eventuelt en Thermomixer.
    Rør æg, sukker, stødt kardemomme og salt i.
    Tilsæt cirka 700 gram mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i cirka 10 minutter, ved håndkraft eller på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.
    Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen.
    Tilsæt dernæst det sidste mel, til dejen er smidig og blød.
    Lad dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
    Del dejen op i 24 små boller og placer dem tæt på en bradepande og lad dem hæve 1,5 time, til de er hævet sammen.
    Bag hvedeknopperne ved 200 grader i 20-25 minutter til de er gyldne.