Opskrift på varme hvedeknopper
Varme hvedeknopper er en fast tradition aftenen inden Store Bededag.
Men vil helt klart også anbefale dem til andre lejligheder.
De er nemme at fryse, og tage op til uventede gæster eller til morgenhygge☕️

Antal: stk.
Varme hvedeknopper
Ingredienser
- 50 gram Gær
- 4 deciliter Mælk gerne sødmælk
- 4 stk. Æg
- 1 tsk. Salt
- 80 gram Sukker
- 4 tsk. Kardemomme stødt
- 200 gram Smør blødt
- 1 kilogram Mel
Sådan gør du
- Lun mælken til den er fingervarmt. Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine. Brug eventuelt en Thermomixer. Rør æg, sukker, stødt kardemomme og salt i. Tilsæt cirka 700 gram mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i cirka 10 minutter, ved håndkraft eller på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen. Tilsæt dernæst det sidste mel, til dejen er smidig og blød. Lad dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke i 30 minutter. Del dejen op i 24 små boller og placer dem tæt på en bradepande og lad dem hæve 1,5 time, til de er hævet sammen. Bag hvedeknopperne ved 200 grader i 20-25 minutter til de er gyldne.