Go Back
+ servings
Servings: 20 stk.

Varme hvedeknopper

Author: Vildmedmormormad
Keyword: Bage, Boller, Brød, Danmark, Dansk mad
Forb. tid: 2 timer 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 4 deciliter Mælk gerne sødmælk
  • 4 stk. Æg
  • 1 tsk. Salt
  • 80 gram Sukker
  • 4 tsk. Kardemomme stødt
  • 200 gram Smør blødt
  • 1 kilogram Mel
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er fingervarmt.
    Rør gæren ud i mælken i en stor skål eller røremaskine. Brug eventuelt en Thermomixer.
    Rør æg, sukker, stødt kardemomme og salt i.
    Tilsæt cirka 700 gram mel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i cirka 10 minutter, ved håndkraft eller på røremaskine, til den er helt glat og skinnende.
    Skær blødt smør i små tern, og ælt dem ind i dejen.
    Tilsæt dernæst det sidste mel, til dejen er smidig og blød.
    Lad dejen hæve i skålen under et fugtigt viskestykke i 30 minutter.
    Del dejen op i 24 små boller og placer dem tæt på en bradepande og lad dem hæve 1,5 time, til de er hævet sammen.
    Bag hvedeknopperne ved 200 grader i 20-25 minutter til de er gyldne.