x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Varm chokolade kugle

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. november 2020

Luksusudgave af varm chokolade.

Her hælder jeg varm mælk henover en støbt chokoladekugle med skumfiduser og kakaopulver i.

Der er ikke noget som at hygge en kold efterårs-/vinterdag sammen med familien og en god varm chokolade/kakao.

Jeg elsker at arbejde med chokolade og julehygge i køkkenet med min datter. At kunne vise hende noget så magisk som det her, hvor chokoladen smelter og skumfiduserne titter frem – det er ubeskrivelig.

Varm chokolade kugle


Varm chokolade kugle

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 6 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • Mælkechokolade tempereret
  • 1 tsk. Kakao pulver pr. chokoladekugle
  • Skumfiduser efter smag

Sådan gør du

  • Start med at temperere dit chokolade. Jeg har en opskrift på det her.
    Opskriften kræver følgende:
    • En silikone form til halv kugler.
    • Bagepapir
    • En pande
    Kom den tempererede chokolade ned i hver da små halvkugler. Bank formen ned i bordet, så evt. luftbobler forsvinder. 
    Vend nu formen på hovedet med et stykke bagepapir under og ryst det overskydende chokolade ud af formen.
    Vend formen tilbage og skrab overfladen ren, så halv kuglerne er frie. Det gøres med en lille spatel eller dejskraber. 
    Lad chokoladen sætte sig/størkne. Det tager cirka 1 time.
    Vend forsigtig de små halvkugler ud af formen. Hvis du ikke kan få dem ud, så tjek lige om du har fået fjernet nok chokolade i bunden og ellers så er chokolade ikke tempereret og så skal du starte forfra. Bare husk at chokoladen kan genbruges igen.
    Kom kakao pulver og skumfiduser i halvdelen af chokoladeskallerne.
    Varm en stegepande op ved middelvarme.
    Varm/smelt forsigtig de andre halvkuglers åbning let på panden og sæt den sammen med de chokoladeskaller du har med fyld. Nu har du en flot chokoladekugle.
    Brug en finger til at køre overskydende chokolade rund i samlingen.
    Kom chokolade kuglen i en kop og hæld varm mælk over. Chokoladen smelter og dine skumfiduser og kakaopulver kommer frem.
    Rør rundt og server straks.
    De resterende kugler opbevares på køl i en lufttæt beholder.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.