x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vaniljeis

FADLSFORLAG | 25. marts 2019

Hjemmelavet vaniljeis er smagen af den dejlige danske sommer. Med kun 5 ingredienser kan du lave din egen lækre is.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Fabelagtige fristelser“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Denne vaniljeis tager prisen som verdens bedste. En modig påstand, men med denne opskrift vover jeg gerne pelsen.”


Vaniljeis

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Hygge, Sødt, Sommer
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 1 liter
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 1 deciliter Ahornsirup
  • 6 stk. Æggeblommer
  • 2.5 deciliter Mælk Valgfri. Dog gerne sødmælk
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • Vaniljestang Kornene

Sådan gør du

  • Kom ahornsiruppen i en lille kasserolle, og bring det i kog.
    Lad det koge i cirka 5 minutter, hvorefter du kan tjekke, om siruppen er kogt nok ind, ved at hælde den tilbage i decilitermålet.
    Der skal nu være cirka ¾ dl sirup tilbage – er der mere, kan du hælde den tilbage i gryden og lade den koge lidt længere.
    Du behøver ikke rengøre kasserollen.
    Pisk æggeblommerne luftige, og hæld så ahornsiruppen oven i æggeblommerne en tynd stråle, imens du pisker konstant.
    Pisk, indtil du har en luftig, lys æggesnaps. 
    Kom mælk, fløde og vaniljekorn i kasserollen, og varm det op under omrøring.
    Lad gerne vaniljestangen koge med.
    Tag gryden af varmen, lige inden blandingen når kogepunktet, og fjern vaniljestangen. 
    Hæld mælkeblandingen over din æggesnaps, imens du pisker konstant.
    Opvarm derefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, så konsistensen minder om smeltet is.
    Nu skal din iscreme afkøles i køleskabet i mindst et par timer, indtil den er gennemkold.
    Frys den derefter til is i en ismaskine. 
    Fordel isen i en form eller flere individuelle forme, og stil den i fryseren i 4 timer inden servering.
    Isen kan opbevares i fryseren i op til et par uger, men den smager bedst, når den er frisk.

Noter

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Fabelagtige fristelser", skrevet af Emma Martiny.