x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vandbakkelser

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 3. juli 2018
Cream puffs eller eclairs kaldes de også

Vandbakkelser er lavet af den man på fransk kalder paté á choux eller choux-dej (udtales: sjú)

Choux-dej kan bruges til mange lækre ting. I Danmark kender vi bedst vandbakkelser, på engelsk cream puffs eller de lækre franske éclairs, som er aflange og fyldt med f.eks. flødeskum og friske jordbær eller chokoladecreme og dybbet i chokolade.

Man kan også bruge dem i det salte køkken og fylde dem med flødeostcreme og friske urter.

Det er med andre ord en rigtig god basisopskrift –  mulighederne er næsten uendelige.


Vandbakkelser

Cream puffs eller eclairs kaldes de også
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 2 deciliter Vand
  • 100 gram Smør
  • 110 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 3 stk. Æg

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader celsius.
     
    Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog.
    Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (smørbolle).
    Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.).
    Slå 1 æg ud i gryden og pisk det sammen med dejen.
    Slå endnu et æg ud i gryden og pisk.
    Slå det sidste æg ud i gryden og pisk.
    Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - den skal være klistret.
    Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 1,5-2 cm hul i den.
    Sprøjt dejen ud på en bageplade i små stænger på 5-7 cm.
     Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven.
    Når de kommer ud af ovnen, skal der prikkes hul i dem, så dampen kan komme ud.
    Lad dem køle af på en rist.
    Fyld dem med kagecreme, flødeskum eller syltetøj og pynt med glasur eller flormelis.
    Vandbakkelser

Noter

Er du i tvivl om hvordan du rammer den perfekte vandbakkelse - så kan nedenstående billede måske hjælpe dig:
Vandbakkelse

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.