
Vandbakkelser er lavet af den man på fransk kalder paté á choux eller choux-dej (udtales: sjú)
Choux-dej kan bruges til mange lækre ting. I Danmark kender vi bedst vandbakkelser, på engelsk cream puffs eller de lækre franske éclairs, som er aflange og fyldt med f.eks. flødeskum og friske jordbær eller chokoladecreme og dybbet i chokolade.
Man kan også bruge dem i det salte køkken og fylde dem med flødeostcreme og friske urter.
Det er med andre ord en rigtig god basisopskrift – mulighederne er næsten uendelige.

Ingredienser
- 2 deciliter Vand
- 100 gram Smør
- 110 gram Hvedemel
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 3 stk. Æg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader celsius. Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog. Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (smørbolle). Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.). Slå 1 æg ud i gryden og pisk det sammen med dejen. Slå endnu et æg ud i gryden og pisk. Slå det sidste æg ud i gryden og pisk. Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - den skal være klistret. Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 1,5-2 cm hul i den. Sprøjt dejen ud på en bageplade i små stænger på 5-7 cm. Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven. Når de kommer ud af ovnen, skal der prikkes hul i dem, så dampen kan komme ud. Lad dem køle af på en rist. Fyld dem med kagecreme, flødeskum eller syltetøj og pynt med glasur eller flormelis.
Noter

Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.