Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Triple chocolate lagkage

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

20. november 2019

Opskrift på triple chocolate lagkage

❤️ Kagen er ret simpel at lave og et hit hos alle chokoladeelskere!

Den består af fudgy browniebunde og 3 slags chokolademoussé ? Den er intens, chokoladetung og bar super lækker!

Triple chocolate lagkage er lavet i en Ø20 cm springform.
 


Antal: 1 kage

Triple chocolate lagkage

Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Bunde

  • 125 gram Mørk chokolade
  • 65 gram Smør
  • 3 stk. Æg
  • 200 gram Sukker
  • 30 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 1 spsk. Kakao

Mørk chokomoussé

  • 2.5 deciliter Fløde
  • 100 gram Mørk chokolade
  • Husblas 1 blad

Lys chokomoussé

  • 5 deciliter Fløde
  • 150 gram Chokolade lys
  • Husblas 2 blade

Hvid chokomoussé

  • 2 deciliter Fløde
  • 100 gram Hvid chokolade
  • Husblas 1 blad

Sådan gør du

Bunde

  • Opskriften her giver én bund:
    Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme.
    Pisk æg og sukker luftigt. Hæld chokolademassen i æggemassen.
    Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i skålen og vend dejen sammen.
    Hæld i en smurt springform og bag 25 min ved 175 grader.
    Tag kagen ud og lad den afkøle.
     

Mousse

  • For alle 3 mousséer gælder samme fremgangsmåde:
    Læg husblas i blød i koldt vand.
    Hak chokoladen fint og smelt den sammen med fløden i en gryde ved lav varme.
    Når chokoladen er helt smeltet og massen fin og glat, vrides husblas fri for vand og røres i den lune blanding.
    Hæld blandingen i en skål og sæt det på køl ca. 3 timer.
    Herefter kan massen piskes op til en luftig moussé.
     

Anretning

  • Læg den ene bund på et fad.
    Put de 3 mousséer i sprøjteposer med stjernetyl og “dup” dem på bunden.
    Læg den anden bund på, og “dup” de 3 mousséer på den også.
    Top med lidt finthakket mørk chokolade.
    Hvis du vil, kan du smelte 200g mørk chokolade i mikroen og putte den op rundt i kanten af bundene... server og nyd ?
    Triple chocolate lagkage