Opskrift på trifli med choko-baileys moussé, vaniljeskum, oreos og blåbær
Desserter i glas – noget jeg er særdeles begejstret for. De kan laves i et utal af varianter med lige præcis hvad hjertet begærer af skønne sager. De er som oftest nemme at lave, de er dekorative, hyggelige og smager fantastisk! Ja, jeg er ihvertfald kæmpe fan og laver både desserter i glas til festlige lejligheder, til weekendhyggen og nogle gange endda i hverdagene.. De kan bruges til i alle anledninger!
Denne her skønne en er med baileys-chokomoussé, oreos, vanilleskum og blåbær Lyder det ikke bare herligt? Det er det! Og inden nogen stejler over tanken om moussé, kan jeg berolige og sige at denne er uden husblas eller andet besværligt – den vendes bare sammen af 5 ingredienser.
Sammen med vanilleskummet, kiksene og bærerne får du en lækker luftig og cremet dessert med knas fra kiksene og friskhed fra blåbær. Den er samtidigt både nem og hurtig og kan laves nogle timer forud for, at den skal bruges – så er der en ting mindre på to-do listen, hvis den skal bruges i en festlig anledning. Den kan dog også laves og spises med det samme, hvis man er den mere utålmodige type
Uanset til hvad eller hvornår, smager den bare dejligt
Trifli med choko-baileys moussé, vaniljeskum, Oreos og blåbær
Ingredienser
Choko/baileys moussé
- 100 gram Mørk chokolade
- 3 stk. Pasteuserede æggeblommer
- 25 gram Flormelis
- 2 deciliter Piskefløde
- 2 spsk. Baileys
Vanilleskum
- 2 deciliter Piskefløde
- 1 spsk. Flormelis
- 1 tsk. Vaniljesukker
Desuden
- 1 pakke Oreos kiks, knuste
- 50 gram Blåbær
Sådan gør du
Choko/baileys moussé
- Hak chokoladen og smelt over vandbad eller i mikroovn. Lad køle let.
- Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig æggesnaps.
- Pisk fløden til en let flødeskum.
- Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen lidt af gangen under langsom omrøring.
- Rør baileys i.
- Vend til sidst flødeskummet i med en dejskraber.
Vanilleskum
- Pisk fløde, flormelis og vanillesukker sammen til en let skum.
Samling af triflien
- Fordel skiftevis lag af Oreos, choko/baileys moussé og vanilleskum i 4 glas.
- Top med knuste Oreos og blåbær.
- Servér med det samme eller sæt på køl til senere