Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Træstammer

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

2. august 2018
Den klassiske reste-kage fra bageren er populær hos både store og små. Få bugt med dine kagerester og få stillet din lækkersult på én og samme tid med denne lækre og nemme opskrift.

Opskrift på træstammer

Den klassiske reste-kage fra bageren er populær hos både store og små. Få bugt med dine kagerester og få stillet din lækkersult på én og samme tid med denne lækre og nemme opskrift. Kagerester må aldrig smides ud, men i stedet fryses. Når du har en rest kage, kommes den i posen, og når den er fuld, er du klar til at lave træstammer eller romkugler.


Antal: 15 stk.

Træstammer

Den klassiske reste-kage fra bageren er populær hos både store og små. Få bugt med dine kagerester og få stillet din lækkersult på én og samme tid med denne lækre og nemme opskrift.
Forfatter: Mette
Ret: Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 400 gram kage rester af fx skærekage eller småkager, gerne en blanding
  • 4 spsk. marmelade solbær, hindbær eller jordbær
  • 2 tsk. Rom kan evt. erstattes af nogle få dråber romessens
  • 125 gram Marcipan
  • 375 gram Marcipan til udrulning
  • Flormelis
  • 200 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Bland kagerester, marmelade, rom og revet marcipan sammen - gerne i en røremaskine eller foodprocessor. 
    Smelt chokoladen i en skål over vandbad - pas på der ikke kommer vand i den.
    Form massen til en lang pølse og sæt den til side.
    Udrul marcipanen med en kagerulle, drys lidt flormelis på bordet for at undgå, at det hænger fast. Rul den tyndt ud, ca. 2 millimeter er passende. 
    Pak pølsen af træstamme-masse ind i marcipan og skær den i passende længder. Sæt dem evt. på køl ca. 30 min. 
    Dyp enderne på dine træstammer i smeltet chokolade. Sæt dem på køl, til de skal spises. 
     
    Velbekomme!