Opskrift på tonkabønnekage i mikroovn med mandelsauce
Mikroovnskage er noget, mange efterhånden har forsøgt sig med. Det er en hurtig og nem måde at få stillet kagetrangen, uden der skal igangsættes det helt store – og så giver det forsvindende lidt opvask.
Dette er en lidt mere “raffineret” udgave af den sædvanlige mikroovnskage, da den er lavet med sifon. På den måde kan du faktisk have en sifon med kagedej stående på køl, så du lynhurtigt kan “bage” kage, når der kommer uventet besøg, eller din lyst til kage lige pludselig opstår.
Tonkabønnekage i mikroovn med mandelsauce opskrift

Tonkabønnekage i mikroovn med mandelsauce
Ingredienser
- 100 gram Mandler
- 5 Æg
- 15 gram Mel
- 15 gram Kakao pulver
- 100 gram Sukker
- Salt et strejf
- 2 Tonkabønner
Sådan gør du
Tonkabønnekage i mikroovn
- Kom mandlerne og tonkabønnerne i en minihakker og mal dem fint.
- Bland samtlige ingredienser sammen.
- Hæld det igennem en si og over på en 0,5 liters sifonflaske.
- Kom gas på flasken.
- Tag en nul og lav 2 - 3 huller i bunden af et papkrus eller plastickrus.
- Fyld herefter 1/3 dele af kruset op med kagedej fra sifonen.
- Sæt kagen i mikrobølgeovnen i 40 - 50 sekunder ved 900 Watt.
- Vend kagen ud af kruset og lad den køle af. Servér straks. Skal den ikke spises lige med det samme, så vent med at vende den ud af kruset. På den måde undgår du, at kagen står og bliver tør.
Serveringsforslag
- Servér gerne mikroovnskagen med en lækker mandelsauce. Mandelsaucen kan du lave ved at smage syrnet fløde til med sukkersirup og enten mandelessens, -aroma eller amaretto. Kom gerne saucen på en sifon og anret det sirligt på tallerkenen ved siden af kagen.