Opskrift på tomatsuppe
Her får du opskriften på en lækker tomatsuppe, der er let at gå til og hurtig at tilberede – og selvfølgelig uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen!
Der findes mange meninger om, hvordan en god tomatsuppe skal smage, se ud og serveres. Det vi har lagt vægt på med denne opskrift er, at du sagtens kan opnå en skøn, afbalanceret smag af tomater, uden at du skal sætte en hel dag af i køkkenet.
Denne tomatsuppe er oplagt i hverdagene, hvor det kniber med tiden – og laver du en stor portion, kan du med fordel fryse den ned, så I har nem aftensmad til flere dage.
Tomatsuppe
Ingredienser
- 4 can Hakket Tomater
- 1 can Tomatpure
- 2 fed Hvidløg
- 1 stk. Løg
- 2 stk. Gulerødder
- 10 gram Smør
- 2 deciliter Bouillon
- Krydderier Salt, peber, paprika, chiliflager
- Citronsaft Tilsmagning
- Æbleeddike
- Sukker
- Creme Fraiche
Sådan gør du
- Rens, skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder. Sautér de hakkede løg, hvidløg og gulerødder i smør med chiliflager og paprika i en gryde - uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt bouillonvand, tomatpure og hakkede tomater, og lad det hele simre til grøntsagerne er møre. Blend det hele med en stavblender eller i en blender. Hæld det hele tilbage i gryden, hvor suppen varmes op og smages til med citronsaft, sukker, æbleeddike og salt og peber. Server den varme suppe med en skefuld creme fraiche i midten.