Opskrift på tomatsovs
Tomatsovs er normalt noget man forbinder med pastaretter og kødboller. Denne tomatsovs passer forrygende sammen med svinekød og ris.

Antal: Portion
Tomatsovs
Ingredienser
- 1 Løg
- 1 Hvidløg
- 1 deciliter Rødvin
- 25 gram Smør
- 6 deciliter Passata Flåede/hakkede tomater kan også bruges
- Salt
- Peber
- Citronsaft
- Æbleeddike
- Ketchup
- Chili
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint og steg dem bløde i smør i en lille gryde. Tilsæt rødvin og lad det koge ind til halv mængde. Tilsæt herefter passata kan og lad det små koge i 20-30 minutter. Smag tomatsovsen til med salt, peber, æbleeddike, ketchup, citronsaft og chili. Server og pynt enten med sprødstegte salvieblade, basilikum eller parmesan.