Opskrift på tørret lime (dehydreret)
Lækker og tørret limeskiver, der passer perfekt på en god cocktail.
Ideen ved at bruge dehydreret lime i stedet for limeskiver er at du får en sødere og mere kraftig smag af lime, da en tørret lime består af op til 80 % mindre vand end en frisk lime.
Det betyder at hvis du bruger tørret citrusfrugter i en cocktail, så får du mere sødme og dybde, hvorimod friske citrusfrugter giver ekstra syre og friskhed.
Du kan lave denne opskrift på 2 forskellige måder:
I en ovn eller i en dehydrator.
Begge dele gøres på samme måde, dehydratoren er blot mere præcis og brugervenlig. Men hvis du ikke har planer om at skulle bruge den tit, så anbefaler jeg ovnen.
Tørret lime (dehydreret)
Grej
- Dehydrator (mulighed 1)
- Ovn (mulighed 2)
- Bageplade I tilfælde af ovnbrug
- Bagepapir I tilfælde af ovnbrug
Ingredienser
- 2 stk. Lime
Sådan gør du
- Start med at tænde din dehydrator eller ovn på 60 grader varmluft.
- Skær dine limes i ensartede og tynde skiver. Det er klart lettest hvis du har et mandolinjern.
- Placer dem i din dehydrator eller på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen.
- De skal have alt fra 10-12 timer, afhængig af tykkelsen. Vend dem gerne når du er halvvejs, hvis du bruger ovnen.
- Når de er helt tørre, så tag dem ud løbende, især hvis du har nogen der er tyndere skåret end andre.
- Placer dem på en rist og lad dem køle helt af.
- Kom dem herefter i en lufttæt beholder, så de ikke mister sprødheden.
Følg mig på Instagram her.