ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tørret lime (dehydreret)

KASPARGES | 25. oktober 2021
Lækker og tørret limeskiver, der passer perfekt på en god cocktail.
Ideen ved at bruge dehydreret lime i stedet for limeskiver er at du får en sødere og mere kraftig smag af lime, da en tørret lime består af op til 80 % mindre vand end en frisk lime.
Tørret lime

Lækker og tørret limeskiver, der passer perfekt på en god cocktail.

Ideen ved at bruge dehydreret lime i stedet for limeskiver er at du får en sødere og mere kraftig smag af lime, da en tørret lime består af op til 80 % mindre vand end en frisk lime.

Det betyder at hvis du bruger tørret citrusfrugter i en cocktail, så får du mere sødme og dybde, hvorimod friske citrusfrugter giver ekstra syre og friskhed.

Du kan lave denne opskrift på 2 forskellige måder:

I en ovn eller i en dehydrator.

Begge dele gøres på samme måde, dehydratoren er blot mere præcis og brugervenlig. Men hvis du ikke har planer om at skulle bruge den tit, så anbefaler jeg ovnen.


Tørret lime

Tørret lime (dehydreret)

Lækker og tørret limeskiver, der passer perfekt på en god cocktail.
Ideen ved at bruge dehydreret lime i stedet for limeskiver er at du får en sødere og mere kraftig smag af lime, da en tørret lime består af op til 80 % mindre vand end en frisk lime.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Drikke
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 timer
Antal: 1 portion
Forfatter: kasparges

Grej

Ingredienser

  • 2 stk. Lime

Sådan gør du

  • Start med at tænde din dehydrator eller ovn på 60 grader varmluft.
  • Skær dine limes i ensartede og tynde skiver. Det er klart lettest hvis du har et mandolinjern.
  • Placer dem i din dehydrator eller på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen.
  • De skal have alt fra 10-12 timer, afhængig af tykkelsen. Vend dem gerne når du er halvvejs, hvis du bruger ovnen.
  • Når de er helt tørre, så tag dem ud løbende, især hvis du har nogen der er tyndere skåret end andre.
  • Placer dem på en rist og lad dem køle helt af.
  • Kom dem herefter i en lufttæt beholder, så de ikke mister sprødheden.

Om forfatteren


Kaspar er 25 år og har en stor passion for cocktails og lækker mad. Følg hans Instagram på @kasparges

Følg mig på Instagram her.