Opskrift på tørrede citrusfrugter
Citrusfrugt-familien har taget opstilling til gruppeportræt efter tørring.
En dehydrator er et dejligt køkkengrej til at tørre/dehydrere appelsiner, lime og citroner.
Jeg bruger lime-skiverne til at give god smag i et glas vand f.eks. – og citronskiverne gør sort te særlig lækker. Appelsinskiverne har jeg foreløbig mest brugt som snack, men overvejer at pulverisere det til appelsinfromage, limonade el. lignende…
Mængderne betyder ikke det store, når man dehydrerer. Det vigtigste er blot at ens råvarer har samme tykkelse, så de skal bruge lige så lang tid på at tørre. Men når man er i gang, så kan man lige så godt lave en stor portion.

Tørrede citrusfrugter
Grej
Ingredienser
- Citron
- Lime
- Appelsin
Sådan gør du
- Skær appelsin, lime og citron meget tyndt. Det er bedst at bruge et mandolinjern. Tænd din dehydrator på 55 grader. Placer frugtskiverne på dehydratorens indsats og de må ikke ligge i lag eller røre hinanden. Tør dem til de er helt tørre, hele vejen igennem. Jeg gav mine 22 timer. De lave varmegrader er for at undgå misfarvning af specielt citronskiverne. Jeg lod mine skiver tørre ret længe efter de kom ud af min dehydrator og inden jeg puttede dem på glas. Så er man sikker på at de er tørre og uden fugt og på den måde forbliver de sprøde og tørre.