Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tørrede citrusfrugter

Vibeke Dørig

Vibeke elsker god mad - og hvis det samtidigt er sundt, er det endnu bedre.

23. marts 2020

Opskrift på tørrede citrusfrugter

Citrusfrugt-familien har taget opstilling til gruppeportræt efter tørring.

En dehydrator er et dejligt køkkengrej til at tørre/dehydrere appelsiner, lime og citroner.

Jeg bruger lime-skiverne til at give god smag i et glas vand f.eks. – og citronskiverne gør sort te særlig lækker. Appelsinskiverne har jeg foreløbig mest brugt som snack, men overvejer at pulverisere det til appelsinfromage, limonade el. lignende…

Mængderne betyder ikke det store, når man dehydrerer. Det vigtigste er blot at ens råvarer har samme tykkelse, så de skal bruge lige så lang tid på at tørre. Men når man er i gang, så kan man lige så godt lave en stor portion.
 


Tørrede citrusfrugter

Forfatter: Vibeke Dørig
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 22 timer

Ingredienser

  • Citron
  • Lime
  • Appelsin

Sådan gør du

  • Skær appelsin, lime og citron meget tyndt.
    Det er bedst at bruge et mandolinjern.
    Tænd din dehydrator på 55 grader.
    Placer frugtskiverne på dehydratorens indsats og de må ikke ligge i lag eller røre hinanden.
    Tør dem til de er helt tørre, hele vejen igennem. Jeg gav mine 22 timer.
    De lave varmegrader er for at undgå misfarvning af specielt citronskiverne.
    Jeg lod mine skiver tørre ret længe efter de kom ud af min dehydrator og inden jeg puttede dem på glas. Så er man sikker på at de er tørre og uden fugt og på den måde forbliver de sprøde og tørre.