x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Toastbrød/Sandwichbrød

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 14. september 2018

Et lækkert sandwichbrød der er velegnet til sandwich, i toast, på morgenbordet og som tilbehør. 

Når du bager brød i en form, er det vigtigt at vende det færdigbagte brød ud af varmen, inden det lægges til afkøling på en bagerist. Ellers vil kondensvandet, der dannes i formens bund, gøre brødet fugtigt og blødt


Toastbrød/Sandwichbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 750 gram Hvedemel Kan være op til 800 gram
  • 1 deciliter Olie
  • 5 deciliter Vand
  • 10 gram Sukker
  • 10 gram Salt
  • 25 gram Gær

Sådan gør du


  • Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad.
    Hæld vand, salt og sukker i skålen.
    Rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken, til gæren er opløst.
    Tilsæt olie og hvedemel.
    Rør dejen sammen, til den er glat og smidig.
    Sæt dejen til hævning i 30 minutter. Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen. 
    Smør en sandwichbrødform med et godt lag blødt smør. Det forhindrer, at brødet sætter sig fast i formen.
    Tag dejen op af skålen og læg den på bordet.
    Ælt dejen godt igennem.
    Rul den op til en stram pølse/brød. 
    Del herefter dejen i fire dele.
    De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres i formen. Sæt låget på formen.
    Lad brødet efterhæve i 20 minutter.
    Bag brødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft og derefter i 20 min ved 210 grader varmluft.
    Tag brødet ud af formen straks efter, det er bagt, da der ellers vil dannes kondensvand, der gør brødet fugtigt. 
    Toastbrød/Sandwichbrød

Noter

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.