Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Toastbrød/Sandwichbrød

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

14. september 2018
Et lækkert sandwichbrød der er velegnet til sandwich, i toast, på morgenbordet og som tilbehør.

Opskrift på toastbrød/sandwichbrød

Et lækkert sandwichbrød der er velegnet til sandwich, i toast, på morgenbordet og som tilbehør.

Når du bager brød i en form, er det vigtigt at vende det færdigbagte brød ud af varmen, inden det lægges til afkøling på en bagerist. Ellers vil kondensvandet, der dannes i formens bund, gøre brødet fugtigt og blødt


Antal: 1 brød

Toastbrød/Sandwichbrød

Et lækkert sandwichbrød der er velegnet til sandwich, i toast, på morgenbordet og som tilbehør.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Fransk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 750 gram Hvedemel Kan være op til 800 gram
  • 1 deciliter Olie
  • 5 deciliter Vand
  • 10 gram Sukker
  • 10 gram Salt
  • 25 gram Gær

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad.
  • Hæld vand, salt og sukker i skålen.
  • Rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken, til gæren er opløst.
  • Tilsæt olie og hvedemel.
  • Rør dejen sammen, til den er glat og smidig.
  • Sæt dejen til hævning i 30 minutter. Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen. 
  • Smør en sandwichbrødform med et godt lag blødt smør. Det forhindrer, at brødet sætter sig fast i formen.
  • Tag dejen op af skålen og læg den på bordet.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Rul den op til en stram pølse/brød. 
  • Del herefter dejen i fire dele.
  • De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres i formen. Sæt låget på formen.
  • Lad brødet efterhæve i 20 minutter.
  • Bag brødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft og derefter i 20 min ved 210 grader varmluft.
  • Tag brødet ud af formen straks efter, det er bagt, da der ellers vil dannes kondensvand, der gør brødet fugtigt. 

Noter

Sandwichbrødformen kan bl.a. købes her.