Opskrift på toastbrød/sandwichbrød
Et lækkert sandwichbrød der er velegnet til sandwich, i toast, på morgenbordet og som tilbehør.
Når du bager brød i en form, er det vigtigt at vende det færdigbagte brød ud af varmen, inden det lægges til afkøling på en bagerist. Ellers vil kondensvandet, der dannes i formens bund, gøre brødet fugtigt og blødt
Toastbrød/Sandwichbrød
Ingredienser
- 750 gram Hvedemel Kan være op til 800 gram
- 1 deciliter Olie
- 5 deciliter Vand
- 10 gram Sukker
- 10 gram Salt
- 25 gram Gær
Sådan gør du
- Smuldr gæren i en røreskål eller dejfad.
- Hæld vand, salt og sukker i skålen.
- Rør med et håndpiskeris gæren ud i væsken, til gæren er opløst.
- Tilsæt olie og hvedemel.
- Rør dejen sammen, til den er glat og smidig.
- Sæt dejen til hævning i 30 minutter. Læg et fugtigt viskestykke eller en badehætte over skålen.
- Smør en sandwichbrødform med et godt lag blødt smør. Det forhindrer, at brødet sætter sig fast i formen.
- Tag dejen op af skålen og læg den på bordet.
- Ælt dejen godt igennem.
- Rul den op til en stram pølse/brød.
- Del herefter dejen i fire dele.
- De 4 dele vendes alle 90 grader og placeres i formen. Sæt låget på formen.
- Lad brødet efterhæve i 20 minutter.
- Bag brødet i 10 minutter ved 250 grader varmluft og derefter i 20 min ved 210 grader varmluft.
- Tag brødet ud af formen straks efter, det er bagt, da der ellers vil dannes kondensvand, der gør brødet fugtigt.