En anderledes og frisk måde at servere den klassiske italienske dessert tiramisu på. Denne version indeholder hverken kaffe eller ladyfingers (de tørre, italienske kager) men jordbær, fløde og mælkechokolade.

Opskrift på tiramisu med jordbær og hyldebærcreme
En anderledes og frisk måde at servere den klassiske italienske dessert tiramisu på.
Denne version indeholder hverken kaffe eller ladyfingers (de tørre, italienske kager) men jordbær, fløde og mælkechokolade.
Prøv desserten næste gang du får gæster, eller lav den som et sødt indslag på en ganske almindelig hverdag.

Servings: personer
Tiramisu med jordbær og hyldebærcreme
En anderledes og frisk måde at servere den klassiske italienske dessert tiramisu på. Denne version indeholder hverken kaffe eller ladyfingers (de tørre, italienske kager) men jordbær, fløde og mælkechokolade.
Ingredients
- 250 gram Mascarpone
- 2 deciliter Fløde minimum 36%
- 400 gram Jordbær
- 100 gram Sukker
- 5 milliliter Citronsaft
- 200 gram Mælkechokolade kattetunger
- 10 gram Krokant hasselnøddekrokant
- 4 deciliter Fløde minimum 36%
- 40 milliliter Sirup hyldebærsirup
- 40 milliliter Citronsaft
Instructions
Tiramisu:
- Mascarpone, fløde og citronsaften blandes sammen i en skål.
- Sæt cremen til side.
- Skyl jordbærrene og lad dem afdryppe godt.
- Kom 200 gram jordbær samt sukkeret i en blender.
- Purér blandingen, til den er jævn.
- Skær de resterende jordbær i mindre stykker.
- Kom jordbærstykkerne i glas lagvis med kattetunger, mascarponecreme og purerede jordbær.
- Drys til sidst med hakket hasselnøddekrokant.
Hyldebærcreme:
- Bland fløde, hyldebærsirup og citronsaft.
- Kom blandingen i en 0,5 liter sifonflaske (anvend 1 patron), og ryst flasken kraftigt.
- Sæt flasken i køleskabet og lad den afkøle i mindst 6 timer.