ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Tiramisu i glas

PER ASMUSSEN | 4. august 2018
Den italienske dessertklassiker gør sig godt portionsanrettet i glas. Udover at den smager skønt, er den også velegnet til gæstebrug, da den kan forberedes i god tid.  

Den italienske dessertklassiker gør sig godt portionsanrettet i glas. Udover at den smager skønt, er den også velegnet til gæstebrug, da den kan forberedes i god tid.


Tiramisu i glas

Den italienske dessertklassiker gør sig godt portionsanrettet i glas. Udover at den smager skønt, er den også velegnet til gæstebrug, da den kan forberedes i god tid.  
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Sødt
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 6 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Stærk kaffe Kold
  • 24 stk. Ladyfingers Svarende til 200 gram eller 1 pakke
  • 0.5 deciliter Alkohol Amaretto, marsala eller lignende
  • 250 gram Mascarpone Gerne hjemmelavet
  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Sukker
  • Kakao pulver Til drys

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider og kom dem i hver deres skål. Det er vigtigt, at der ikke kommer blomme i hviderne, da de i så fald ikke vil kunne piskes stive.
    Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. 
    Pisk herefter æggeblommer og sukker sammen med elpiskeren, til du får en luftig og næsten hvid masse. 
    Rør mascarpone i æggeblommemassen med en ske, og vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i, så du får en let og luftig creme. Fyld cremen i en sprøjtepose. 
    Bland kold kaffe og den valgte spiritus i en skål. Dæk bunden af 6 glas med mascarponecremen. Drys med lidt sigtet kakaopulver. 
    Del hver ladyfinger i to og dyp dem en ad gangen i kaffeblandingen. Fordel et tyndt lag ladyfingers ovenpå mascarponecremen i glassene. Læg endnu et lag creme i glassene, og fortsæt med at lave lag i denne rækkefølge, til glassene er fyldte. 
    Dæk glassene med husholdningsfilm og sæt dem i køleskabet i mindst 6 timer. 
    Ved servering pyntes med lidt sigtet kakaopulver.  
     

Noter

Brug gerne hjemmelavet mascarpone til denne dessert.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.