x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Teboller

Anette Søstrøm Asmussen | 1. oktober 2018

Lækre, luftige teboller med den helt rigtige søde smag og blanke overflade.

Tebollerne er nemme at lave, og der er mulighed for at lade dejen koldhæve i køleskabet natten over. Det er smart, da du så kan tilpasse opskriften, så den passer dig bedst.

Bollerne smager skønt med smør, ost og marmelade, og de kan serveres til både te og kaffe!

Teboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Boller, Danmark, Dansk mad, Familiemad
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 35 gram Gær
  • 3 deciliter Vand koldt
  • 10 gram Salt
  • 65 gram Sukker
  • 1 stk. Æg
  • 50 clove Smør
  • 625 gram Hvedemel
  • 1 stk. Æg til pensling

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en røreskål eller i et dejfad og rør med et håndpiskeris, til gæren er helt opløst.
    Tilsæt salt, sukker, sammenpisket æg og rør det ud i gærvæsken.
    Tilsæt lidt efter lidt melet og rør, til dejen er glat og slipper skålens sider.
    Skær smørret i små terninger og kom det i dejen. 
    Ælt smørret godt ind i dejen.
    Sæt skålen med dejen tildækket ved stuetemperatur og dæk skålen til.
    Lad dejen hæve i 30 minutter. Du kan også sætte dejen i køleskabet natten over, hvis du foretrækker det. 
    Del dejen i 10 dele og form dem til boller.
    Læg dem på en bageplade med bagepapir. Sørg for at der er god afstand mellem bollerne, så de ikke flyder sammen under hævningen.
    Lad bollerne efterhæve i 2-3 timer.
    Pensl bollerne med sammenpisket æg, så de får en flot, blank overflade. Bag bollerne i 10-12 minutter ved 200 grader.
    Lad de færdigbagte boller afkøle på en bagerist.
    Teboller
    Teboller
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.