x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Teboller (bamseboller)

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 13. februar 2020

Nu hvor der er vinterferie, besluttede jeg mig for at invitere min mødregruppe, med både små og større søskende, til en rigtig hyggeformiddag herhjemme!

Teboller (bamseboller)

Jeg bagte disse superbløde og luftige te-boller, der minder en del om bamseboller / fødselsdagsboller. Du vil sagtens kunne komme en smule kardemomme i dem, hvis du er til det.

 

Teboller (bamseboller) opskrift

Teboller (bamseboller)

 


Teboller (bamseboller)

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 24 boller
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 50 gram Gær
  • 2.5 deciliter Vand
  • 1.5 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 1 Æg
  • 100 gram Smør blødt
  • 75 gram Sukker
  • 6 gram Salt
  • 1 kilogram Hvedemel cirka

Sådan gør du

    1. Lun mælken og vandet op.
    2. Hæld det i din røreskål og opløs gæren heri.
    3. Tilsæt creme fraiche, æg, smør, sukker og salt.
    4. Tilføj nu hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen begynder at slippe kanterne af skålen.
    5. Lad dejen ælte i minimum 20 minutter.
    6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 - 60 minutter.
    7. Del dejen i 24 boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    8. Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse et lunt sted i 1 - 2 timer.
    9. Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 12 - 14 minutter.
    10. Bollerne er nu klar til servering.
    Teboller (bamseboller)

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.