Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Teboller (bamseboller)

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

13. februar 2020
Superbløde og luftige te-boller. Perfekte til fødselsdagen eller morgenbordet, eller når der bare skal hygges! Kan evt. tilføjes kardemomme.

Opskrift på teboller (bamseboller)

Nu hvor der er vinterferie, besluttede jeg mig for at invitere min mødregruppe, med både små og større søskende, til en rigtig hyggeformiddag herhjemme!

Teboller (bamseboller)

Jeg bagte disse superbløde og luftige te-boller, der minder en del om bamseboller / fødselsdagsboller. Du vil sagtens kunne komme en smule kardemomme i dem, hvis du er til det.

 

Teboller (bamseboller) opskrift

Teboller (bamseboller)

 


Servings: 24 boller

Teboller (bamseboller)

Superbløde og luftige te-boller. Perfekte til fødselsdagen eller morgenbordet, eller når der bare skal hygges! Kan evt. tilføjes kardemomme.
Author: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredients

  • 50 gram Gær
  • 2.5 deciliter Vand
  • 1.5 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 1 Æg
  • 100 gram Smør blødt
  • 75 gram Sukker
  • 6 gram Salt
  • 1 kilogram Hvedemel cirka

Instructions

    1. Lun mælken og vandet op.
    2. Hæld det i din røreskål og opløs gæren heri.
    3. Tilsæt creme fraiche, æg, smør, sukker og salt.
    4. Tilføj nu hvedemelet lidt ad gangen under omrøring, indtil dejen begynder at slippe kanterne af skålen.
    5. Lad dejen ælte i minimum 20 minutter.
    6. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 45 – 60 minutter.
    7. Del dejen i 24 boller og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    8. Lad bollerne efterhæve til dobbeltstørrelse et lunt sted i 1 – 2 timer.
    9. Pensl bollerne med mælk og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i 12 – 14 minutter.
    10. Bollerne er nu klar til servering.
    Teboller (bamseboller)