Hjemmelavede tebirkes - denne dejlige opskrift er med marcipan. Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.
Opskrift på tebirkes med marcipan
Hjemmelavede tebirkes – denne dejlige opskrift er med marcipan.
Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.
Dejen kan bl.a. vrides og laves til frøsnappere.
Vi har opskriften fra bogen: “Børnenes bagebog“, skrevet af Katrine Klinken.
Antal: stk.
Tebirkes med marcipan
Hjemmelavede tebirkes - denne dejlige opskrift er med marcipan. Hvis du ikke er sikker på hvad en tebirkes er, så er det et morgenbrød lavet af wienerbrødsdej.
Ingredienser
DEJ
- 50 gram Smør
- 1 deciliter Mælk
- 25 gram Gær 1/2 pakke
- 1 stk. Æg
- 0.25 tsk. Groft salt
- 2 spsk. Sukker
- 250 gram Hvedemel 4 dl
FYLD
- 100 gram Rå marcipan ren
PYNT
- 1 stk. Æg til pensling
- 0.5 deciliter Birkes til drys
- Mel lidt til bordet
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde, tag den fra varmen og hæld mælken i. Hæld derefter blandingen i en skål.
- Rør gæren ud i blandingen.
- Slå ægget ud og rør det sammen med salt og sukker.
- Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl mel tilbage). Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil den næsten ikke klistrer til bordet mere – den skal æltes min. 200 gange.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Drys lidt mel på bordet. Rul dejen ud i en firkant på 30 x 30 cm.
- Skær marcipanen i skiver og læg den i en stribe på midten af dejen. Fold først den ene side af dejen indover og bagefter den anden, så der er 3 lag dej. Skær dejen ud i 10 aflange firkanter.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Slå ægget ud i en lille skål og pisk det sammen med en gaffel. Pensl tebirkesene med ægget og drys birkes på.
- Bag dem i ca. 15 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.