x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tatar med skaldyr

PER ASMUSSEN | 28. august 2018

En let og lækker lille anretning bestående af en skaldyrstatar anrettet på ristet brød og derefter pyntet med kartoffelchips og halve, smilende vagtelæg. 

Vi har i opskriften her brugt en aflang form beregnet til chokoladebarer, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for udstikkerform til opskriften. 


Tatar med skaldyr

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 3 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Jomfruhummerhaler
  • 1 stk. Languster kødet heraf
  • 1 stk. Skalotteløg finthakket
  • Citronsaft
  • Krydderier salt og peber
  • 6 stk. Vagtelæg

Sådan gør du

  • Hak jomfruhummerhalerne og kødet fra langusteren fint. 
    Tilsæt finthakket skalotteløg og smag til med citronsaft, salt og peber. 
    Skær toastbrød tyndt ud og rist det let.
    Skær toastbrødet til, så det passer ned i en form. Vi har her brugt en form beregnet til at støbe chokoladebarer i, men du kan også sagtens anvende udstikkerforme i forskellige former og størrelser.  
    Læg skaldyrstataren ovenpå brødet i formene og sæt dem på køl.
    Kog vagtelæggene smilende, det tager cirka 3 minutter. Lad æggene køle af i koldt vand, pil dem og del dem i halve.
    Server de små "hapsere" pyntet med skovsyre, de halve vagtelæg og hjemmelavede kartoffelchips
    Tatar med skaldyr

Noter

De viste vagtelæg på billedet fik lidt for længe - vi glemte at afkøle dem i koldt vand. De skulle have været smilende, men blev for hårde.  
Anretningen bliver ekstra lækker, hvis du bruger hjemmebagt toastbrød til formålet. 

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.