Opskrift på tatar med skaldyr
En let og lækker lille anretning bestående af en skaldyrstatar anrettet på ristet brød og derefter pyntet med kartoffelchips og halve, smilende vagtelæg.
Vi har i opskriften her brugt en aflang form beregnet til chokoladebarer, men du kan i princippet bruge en hvilken som helst form for udstikkerform til opskriften.

Tatar med skaldyr
Ingredienser
- 4 stk. Jomfruhummerhaler
- 1 stk. Languster kødet heraf
- 1 stk. Skalotteløg finthakket
- Citronsaft
- Krydderier salt og peber
- 6 stk. Vagtelæg
Sådan gør du
- Hak jomfruhummerhalerne og kødet fra langusteren fint. Tilsæt finthakket skalotteløg og smag til med citronsaft, salt og peber. Skær toastbrød tyndt ud og rist det let. Skær toastbrødet til, så det passer ned i en form. Vi har her brugt en form beregnet til at støbe chokoladebarer i, men du kan også sagtens anvende udstikkerforme i forskellige former og størrelser. Læg skaldyrstataren ovenpå brødet i formene og sæt dem på køl. Kog vagtelæggene smilende, det tager cirka 3 minutter. Lad æggene køle af i koldt vand, pil dem og del dem i halve. Server de små "hapsere" pyntet med skovsyre, de halve vagtelæg og hjemmelavede kartoffelchips.