x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Tatar af dryaged oksekød

| 6. august 2019

Tatar er en vidunderlig og simpel ret. Når den er lavet af krogmodnet oksekød, så er den også meget let at forberede.

Derfor handler det om at bruge gode ingredienser, så denne ret er lavet med frisk koriander og purløg, så den får en lidt middelhavs-/asiatisk præg til lækre kød.

Denne ret er en appetizer/forret, der kreativt er lavet som en isvaffel. Keglerne kan generelt købes i en delikatesseforretning.

Blandt kokke er der en stor mængde uenighed omkring om kødet skal være hakket eller skrabet i en tatar. Det er generelt et spørgsmål om smag, så her har vi grofthakket kødet.

Ligesom kødet er det vigtigt at bruge meget frisk æg, da æggeblommen spises rå. Et alternativ er at bruge pasteuriserede æggeblommer.

Retten passer godt sammen med en tør rødvin.


Tatar af dryaged oksekød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 250 gram Okseinderlår eller mørbrad. Dryaged/krogmodnet
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Peber Fra kværn
  • Flagesalt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. Skalotteløg Finthakket
  • 2 stk. Pickles Finthakket
  • 0.25 bunch Purløg Hakket
  • 0.25 bunch Koriander Hakket
  • Kapers 5-6 små. Hakket
  • 3 tsk. Sennep
  • 2 spsk. Ketchup

Sådan gør du

  • 1)    Skær det krogmodnede kød i skiver.
    2)    Vend dem på tværs og skær dem i strimler og hak dem fint herefter.
    3)    Hak alle de andre ingredienser.
    4)    Bland alle ingredienser sammen i en skål.
    5)    Krydr med friskkværnet peber og salt.
    6)    Del dem op i 4 kugler og placer dem i kræmmerhusene. 

Noter



Om forfatteren




Vi har opskriften fra kødmodningsskabsproducenten DRYAGER.